Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

«Ο πολύχρωμος δράκος»... θα έρθει στο σχολείο μας



Τι συμβαίνει όταν ένας περήφανος, όμορφος και πολύχρωμος δράκος χάσει ξαφνικά την ούρα του; Πως θα εξελιχθεί ο αγώνας δρόμου του δράκου για να κρύψει το πρόβλημα του και πώς θα ξεγελάσει πρόσκαιρα τους άλλους δράκους του δάσους; Η μάγισσα Εριχθώ προτίθεται να δώσει την λύση … αλλά … μάταια … ο δράκος μπλέκεται σε μεγάλες περιπέτειες. Θα αποδεχθεί τελικά ο πολύχρωμος δράκος αυτή την νέα ιδιαιτερότητα του και θα μείνει χωρίς ουρά; Θα τον βοηθήσουν οι άλλοι δράκοι τους δάσους;

Αυτό το παραμύθι έγραψε ο εκπαιδευτικός και υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αιγαίου Αλέξανδρος Καπανιάρης ενώ την εικονογράφηση έχει πραγματοποιήσει ο Βολιώτης βραβευμένος ζωγράφος και γραφίστας Σταμάτης Παπαδήμος.

Σκέψη μας και προγραμματισμός, είναι η  παρουσίαση του παραμυθιού να γίνει και στο σχολείο μας,  ενώ οι συνοδοί θα μπορούν να απολαύσουν την παρουσίαση δίπλα από το χώρο εξέλιξης της ιστορίας. Στους μικρούς μαθητές θα μοιραστούν σελιδοδείκτες για τον «πολύχρωμο δράκο» ενώ θα έχουν την ευκαιρία να τραγουδήσουν, να παίξουν και να ακούσουν τη μουσική και την αφήγηση στιγμιότυπων του παραμυθιού εμπλεκόμενοι με την μουσειοπαιδαγωγική κατασκευή έκπληξη.

Την επίσημη παρουσίαση του βιβλίου θα ακολουθήσουν και επιμέρους παρουσιάσεις σε αρκετά σχολεία και σε στέγες πολιτιστικών φορέων του Νομού Μαγνησίας όπου ο συγγραφέας και ο εικονογράφος θα αξιοποιήσουν τον παιδαγωγικό υλικό που συνοδεύει το παραμύθι με κατασκευές (φτιάξε το δικό σου δράκο), το παιχνίδι των σκιών, το χαμένο μονοπάτι, ένωσε τις τελείες και ανακάλυψε.

Σύντομα τα νεότερα... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου