Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Η Βολιώτισσα συγραφέας Αθηνά Μπασιούκα, μιλά στους μαθητές μας!

 Η αγαπημένη μας Βολιώτισσα συγγραφέας Αθηνά Μπασιούκα, λαμβάνει τη "σκυτάλη" των ευχών και των συμβουλών των συγγραφέων προς τους μαθητές μας...  Ας διαβάσουμε τι πρέπει ή ... μάλλον, τι δεν πρέπει να κάνουμε:

Αγαπητά παιδιά,
Θα ήθελα να σας μιλήσω για ένα λάθος που έκανα στην ζωή μου μέχρι πολύ πρόσφατα και το οποίο, ευτυχώς, έχω πλέον σταματήσει να το κάνω. Όταν συναντούσα έναν άνθρωπο χαρούμενο, γελαστό, ευχαριστημένο με την δουλειά του, την οικογένειά του ή τους φίλους του, σχεδόν τον ζήλευα. Έλεγα από μέσα μου: «κοίταξέ τον, τα έχει όλα! Η ζωή είναι πολύ καλή μαζί του! Όλα του έχουν έρθει βολικά και δεν χρειάστηκε να κοπιάσει για τίποτα. Αλίμονο σε όλους εμάς τους υπόλοιπους που έχουμε τόσα προβλήματα να αντιμετωπίσουμε και που χρειάζεται κάθε μέρα να προσπαθούμε σκληρά».
Για καλή μου τύχη, ήρθαν έτσι τα πράγματα που γνώρισα κάποιους τέτοιους ευτυχισμένους ανθρώπους από κοντά. Κάναμε παρέα, ήρθαν στο σπίτι μου, πήγα και εγώ στο δικό τους, τους γνώρισα γενικά καλύτερα. Και τότε διαπίστωσα κάτι που άλλαξε την ζωή μου. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι ευτυχισμένοι αυτοί άνθρωποι είχαν δοκιμαστεί πολύ σκληρά στην ζωή τους. Χρειάστηκε να ξενιτευτούν, να μείνουν χωρίς χρήματα, να προσπαθήσουν πάρα πολύ, ακόμα και να χάσουν άδικα και ξαφνικά δικούς τους ανθρώπους. Όμως δεν το έβαλαν κάτω. Η δυσκολία που ήρθε στην ζωή τους, δεν τους λύγισε. Αντιθέτως, τους δυνάμωσε και τους πείσμωσε. Έχουν βρει τον τρόπο, όχι να αποφεύγουν τα δύσκολα, αλλά να τα αντιμετωπίζουν και να συνεχίζουν την ζωή τους με δύναμη και ακλόνιτη πίστη ότι κάτι καλύτερο θα έρθει.
Αυτή είναι μια πολύτιμη γνώση που πλέον την κουβαλάω μέσα μου. Και θα ήμουν πολύ χαρούμενη αν αυτό το σκεφτόσασταν κι εσείς. Οι δυσκολίες; Μα φυσικά και θα έρθουν. Είναι σίγουρο. Όπως σίγουρο είναι και το ότι θα περάσουν. Να είστε έτοιμοι να ζείτε την ζωή σας. Μην λυγίσετε επειδή θα έρθει μια δυσκολία. Θα περάσει. Και όταν θα περάσει να είστε ευγνώμονες και ευτυχισμένοι για τη νέα ευκαιρία που σας δίνεται.

Να είστε καλά,
Αθηνά Μπασιούκα


 Βιογραφικό 

Η Αθηνά Μπασιούκα γεννήθηκε το 1982 και ζει μόνιμα στο Βόλο. Σπούδασε μηχανικός Η/Υ στο Πολυτεχνείο και σήμερα έχει ολοκληρώσει τις εξ αποστάσεως σπουδές της στη Συμβουλευτική Προσωπικής Ανάπτυξης. Στην ηλικία των είκοσι τριών ετών έγραψε το πρώτο της αστυνομικό μυθιστόρημα, με τίτλο Ο φόνος είναι μια εύκολη υπόθεση, το οποίο εκδόθηκε έναν χρόνο αργότερα. Άλλα βιβλία της είναι το Άγ(ρ)ιο έγκλημα στην Αθωνική Πολιτεία αλλά και το βιβλίο σχέσεων Ο άντρας που θα παντρευτώ... 99+1 μύθοι για τις σχέσεις. Η ίδια έχει επιμεληθεί εκδόσεις περιοδικών με κύρια θεματολογία τους τη γυναίκα. Συμμετείχε με ένα διήγημα στη συλλογική έκδοση Είσοδος Κινδύνου της ΕΛΣΑΛ, της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος.
 
(2013) Κοκκινούλης ο καλός καλικάντζαρος, Ήρα Εκδοτική
(2010) Ο άντρας που θα παντρευτώ..., Modern Times
(2009) Άγιο έγκλημα στην Αθωνική Πολιτεία, Modern Times
(2006) Ο φόνος είναι μια εύκολη υπόθεση, Modern Times
 
Συμμετοχή σε συλλογικά έργα
(2014) Ο τόπος πρόδωσε τον ένοχο, Τόπος
(2012) Η επιστροφή του αστυνόμου Μπέκα, Εκδόσεις Καστανιώτη
(2012) Η επιστροφή του αστυνόμου Μπέκα, Εκδόσεις Καστανιώτη
(2011) Είσοδος κινδύνου, Μεταίχμιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου