Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Πρόγραμμα: “Πρώτες βοήθειες για παιδιά”

Ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα “Πρώτες βοήθειες για παιδιά” θα υλοποιήσει από τον Ιανουάριο του 2015 το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, με έγκριση του υπουργείου Παιδείας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και προπονητές μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή θεωρητικών και πρακτικών πληροφοριών σχετικά με τις πρώτες βοήθειες σε εκείνους που βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με τα παιδιά στο σχολείο, στο γυμναστήριο ή στο σπίτι.
Η συμμετοχή όσων ενδιαφέρονται δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση.
Στο Βόλο ο χώρος διεξαγωγής των σχετικών σεμιναρίων είναι το αμφιθέατρο του Γ.Ν. Βόλου. Είναι πιθανό, αν εκδηλωθεί σχετικό ενδιαφέρον, να υπάρξει μετάβαση κλιμακίου από τα στελέχη του νοσοκομείου που εμπλέκονται στο πρόγραμμα και σε άλλους χώρους για τη διεξαγωγή των μαθημάτων. 

Πρόκειται για μία καινοτόμο και πρωτοποριακή συνεργασία ανάμεσα σε φορείς υγείας και παιδείας στη Μαγνησία με αυτονόητα οφέλη για τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και τις οικογένειές τους.
Υπεύθυνοι για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα από πλευράς στελεχών Γενικού Νοσοκομείου Βόλου είναι η κ. Χρυσάνθη Κορώνη, MSc Νοσηλεύτρια Προϊσταμένη Ψυχιατρικής κλινικής, ενώ από πλευράς διοίκησης το συντονισμό και την ευθύνη του έργου αυτού ανέλαβε η κ. Μαίρη Τσακνάκη Γαβαλά, εκπαιδευτικός, μέλος του Δ.Σ. του Γ.Ν.Β., όπως αποφασίστηκε σε συνάντηση εργασίας που συμμετείχαν επίσης ο διοικητής κ. Κώστας Καραμπάτσας, ο αναπληρωτής διοικητής κ. Χαράλαμπος Μπαλής και η κ. Λεμονιά Πατρώνη, Προϊσταμένη Τμήματος Προσωπικού και μέλος του Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου