Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Καλεσμένοι σε εκδήλωση για την παράδοση δυο καροτσιών!

Είμαστε χαρούμενοι, καθώς σε μια προσπάθεια που ξεκίνησε και συνεχίστηκε με επιτυχία, συμμετείχαμε και εμείς, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, με τη συλλογή καπακιών από μαθητές, γονείς και εκεπαιδευτικούς. Η προσπάθεια που έγινε από δύο φορείς το ΕΕΕΕΚ και τον ΙΠΠΟΚΑΜΠΟ στέφθηκε από επιτυχία και τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου, θα δοθούν δύο καροτσάκια σε άτομα που τα χρειάζονται. Είναι τιμή μας που μας κάλεσαν και θα συμμετέχουμε με αντιπροσωπεία μας!

Στην ανακοίνωση που μας εστάλη, αναφέρεται:

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Βόλου (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) εδώ και δύο χρόνια έκανε μια συστηματική προσπάθεια απόκτησης δύο αναπηρικών αμαξιδίων για συγκεκριμένους μαθητές του σχολείου. Η όλη προσπάθεια έγινε μέσω συλλογής πλαστικών πωμάτων. Το 2014 συνεργάστηκε με το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Ν. Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟ» οι οποίοι επίσης είχαν ξεκινήσει αντίστοιχη προσπάθεια.
Στο κάλεσμα του σχολείου προς άλλα σχολεία και φορείς η ανταπόκριση ήταν άμεση και ιδιαίτερα συγκινητική. 11 τόνοι καπάκια συγκεντρώθηκαν στο σχολείο μας τα τελευταία δύο χρόνια.
Η όλη προσπάθεια ολοκληρώθηκε πρόσφατα και δύο ειδικά διαμορφωμένα αμαξίδια είναι έτοιμα για παράδοση στον Αντώνη και τον Παναγιώτη, από το Σωματείο Κινητικά αναπήρων Ν. Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ».

 Η παράδοση θα γίνει τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 10.00π.μ.–11.30 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης, το οποίο μας παραχωρήθηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιο. Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να συμμετάσχουν αντιπροσωπείες από τα σχολεία που συμμετείχαν στην όλη προσπάθεια, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, σωματείων αλλά και συμπολίτες μας που είχαμε τη χαρά αυτά τα δύο χρόνια μέσα από αυτή την προσπάθεια να τους γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε.
Θα είναι μια ευκαιρία για όλους μας να χαρούμε το αποτέλεσμα της συλλογικής αυτής προσπάθειας σε μία εκδήλωση που προετοιμάσαμε με μεράκι και φροντίδα.



Πληροφορίες για τους φορείς που διοργανώνουν την εκδήλωση


* Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Βόλου, είναι Δημόσιο Σχολείο Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και ανήκει στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας. Στο σχολείο φοιτούν 52 έφηβοι μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Λειτουργούν εργαστηριακά τμήματα 1. Ανθοκομίας – Κηπουρικής, 2. Κεραμικής, 3. Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής - Τουριστικών Επαγγελμάτων και 4. Αυτόνομης Διαβίωσης.
Τηλ. επικοινωνίας 24210 81961 – 6937282816 (Γρηγορίου Φωτεινή)



* Το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Ν. Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ» ιδρύθηκε στο Βόλο το 2009. Αποτελεί το μοναδικό αμιγώς Σωματείο Κινητικά Αναπήρων στην περιφέρεια Θεσσαλίας, είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και αποτελεί μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων (Ε.Ο.Κ.Α.).
Σύμφωνα με τις έρευνες και τα στοιχεία που διαθέτει ο Ο.Η.Ε. και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας περίπου το 10% του πληθυσμού κάθε χώρας, ανήκει στο χώρο των Α.μεΑ. Στη χώρα μας υπολογίζεται ότι περίπου (1) εκατομμύριο συμπολίτες μας ανήκουν στις διάφορες κατηγορίες των ΑμεΑ.
Η πολυπληθέστερη κατηγορία του συνόλου των ΑμεΑ, περίπου τα 3/5 περιλαμβάνει «Άτομα με Κινητικά Προβλήματα-Αναπηρίες» (παρά-τετραπληγίες, κρανιο-εγκεφαλικές κακώσεις, σκλήρυνση κατά πλάκας, μυοπάθειες, φωκομέλειες, ακρωτηριασμοί κ.τ.λ.).
Κατά συνέπεια στη χώρα μας περίπου 520.000 έως 550.000 συμπολίτες μας ανήκουν στην κατηγορία των «Κινητικά Αναπήρων».
Από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ και κατ΄ επέκταση τα ΑμεΚΑ, είναι η ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ, η δυνατότητα δηλαδή, να μπορεί κάθε άτομο αυτόνομα, με ασφάλεια και με άνεση να προσεγγίσει και να χρησιμοποιήσει τις υποδομές, υπηρεσίες και αγαθά, αλλά και να επικοινωνήσει και πληροφορηθεί.
Η ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ αποτελεί ουσιαστικά το «κλειδί» για την εξάλειψη των διακρίσεων και είναι η καθοριστική παράμετρος του περιβάλλοντος που καθορίζει τελικά σε κάθε άτομο το θεμελιώδες δικαίωμα της ελευθερίας επιλογών στην κάθε στιγμή της ζωής του.
Η ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ καθορίζει την ποιοτική αναβάθμιση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος με στόχο τη διασφάλιση της ισότητας, της αυτονομίας και της ανεμπόδιστης άσκησης του δικαιώματος στην επιλογή των ΑμεΑ.
Τα Άτομα με Αναπηρίες και γενικότερα τα εμποδιζόμενα άτομα, ζουν σε πόλεις εχθρικές.
Κτίρια και δρόμοι στερούνται προσβασιμότητας.

Τηλ. επικοινωνίας 6972852094 (Μπέλος Πέτρος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου