Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Εργαστήρι …«πολιτισμού» το 21ο Δημοτικό Σχολείο



Με δημιουργική γραφή και θέατρο μαθητών

Ολοκληρώθηκε με την πολύτιμη συνδρομή του συμπολίτη φιλόλογου και συγγραφέα κ. Διονύση Λεϊμονή, το «Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής» που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων, σε δύο φάσεις, στο χώρο της βιβλιοθήκης του 21ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου.

Τα παιδιά που συμμετείχαν, κατάφεραν με την βοήθεια του κ. Λεϊμονή, να μάθουν πώς δημιουργείται μια ιστορία, τον τρόπο που τη γράφουμε, πώς εκφράζουμε τα συναισθήματά μας κ.α.

Παράλληλα, δημιούργησαν σαν… μικροί συγγραφείς και τις δύο φορές, με τη βοήθεια εμπνευσμένων τραγουδιών, τις δικές τους ιστορίες, οι οποίες ενθουσίασαν τους γονείς τους, αλλά και τους ίδιους τους μαθητές, που αναμένουν πλέον να … γράψουν την τρίτη δική τους ιστορία.

                                                               «Θεατρικό εργαστήρι»

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες, το 1ο δοκιμαστικό «Θεατρικό Σχολικό Εργαστήρι» για παιδιά, που ξεκίνησε τα περασμένα Χριστούγεννα ο Σύλλογος Γονέων, με τη συμμετοχή του συμπολίτη ηθοποιού και σκηνοθέτη κ. Δημήτρη Νάνου.

Τα παιδιά που συμμετείχαν, έμαθαν τα πρώτα τους θεατρικά βήματα, βάζοντας την υποδομή ώστε από τη νέα χρονιά, να ξεκινήσει πλέον κανονικά το νέο «Σχολικό Θεατρικό Εργαστήρι».
Το Δ.Σ. του Συλλόγου, ευχαριστεί για την ανταπόκριση και συμμετοχή, τους κ.κ. Δ. Λεϊμονή και Δημ. Νάνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου