Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Μονοπάτια γύρω από την πόλη μας





Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, διοργανώνει πρόγραμμα για όλη την οικογένεια με τίτλο «Μονοπάτια Γύρω από την Πόλη μας». Περιλαμβάνει τη γνωριμία των κατοίκων της πόλης του Βόλου με φυσικά μνημεία, όπως πηγές, υπόγειοι υδροφορείς, σπήλαια, ρήγματα και λατομεία γύρω από το πολεοδομικό συγκρότημα.
Περπατώντας σε γραφικά μονοπάτια οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν τους θησαυρούς της φύσης που κρύβονται δίπλα στην πόλη μας. Ήδη τον περασμένο Φεβρουάριο διεξήχθει με απόλυτη επιτυχία ο πρώτος γεωπερίπατος στα μνημεία του λόφου της Γορίτσας. Οι περιηγήσεις που έπονται είναι οι εξής:
        31 Μαρτίου 2013: Φυσικά μνημεία Παγασών.
        02 Ιουνίου 2013: Φυσικά μνημεία Σαρακηνού.
Αυτή την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 θα πραγματοποιηθεί ο γεωπερίπατος στο λόφο των Παγασών. Ένας περίπατος γεωλογικού ενδιαφέροντος που περιλαμβάνει επίσκεψη σε μνημεία της φύσης, όπως σεισμικά ρήγματα, σπήλαια, λατομεία και άλλες φυσικές ομορφιές του λόφου. Θα εξηγηθεί ο τρόπος με τον οποίο το νερό της βροχής διαλύει το πέτρωμα των Παγασών δημιουργώντας μοναδικές επιφανειακές μορφές, αλλά και υπόγεια σπήλαια. Θα απαντηθεί το ερώτημα από πού προέρχεται το νερό που αναβλύζει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στην Μπουρμπουλήθρα. Η περιήγηση στο λόφο των Παγασών θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί της Κυριακής (31-3- 2013).
Το κόστος συμμετοχής ανά άτομο είναι 10 Ευρώ, ενώ για οικογένειες το κόστος ανέρχεται στα 20 Ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι για την περιήγηση αυτήν την Κυριακή θα πρέπει απαραίτητα να δηλώσουν συμμετοχή, μέχρι και το Σάββατο (30-3-13),  τηλεφωνικά στο 24210 36555 (ώρες λειτουργίας Μουσείου, 10:00-14:00) ή στο mail volosmuseum@gmail.com.
Οι συμμετέχοντες στο γεωπερίπατο θα πρέπει να έχουν αθλητικά ή ορειβατικά παπούτσια, μακρύ παντελόνι, καπέλο-αντηλιακό (σε περίπτωση ηλιοφάνειας), νερό και φυσικά αν υπάρχει φωτογραφική μηχανή για την απαθανάτιση των μνημείων της φύσης που θα επισκεφθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου