Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Τσαλαπάτα



Με παράσταση Καραγκιόζη στις 17 Μαΐου

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου), που φέτος έχει θέμα «Οι συλλογές των μουσείων μας ενώνουν», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (Π.Ι.Ο.Π.) πραγματοποιεί ποικίλες δράσεις σε μουσεία του δικτύου του.
Στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, στον Βόλο, το Σάββατο 17 Μαΐου και ώρα 19.00, θα φιλοξενηθεί παράσταση θεάτρου σκιών, από τον καραγκιοζοπαίχτη Δήμο Βουγιούκα και τους μαθητές του εργαστηρίου, που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο το προηγούμενο διάστημα. Το εργαστήρι σημείωσε μεγάλη επιτυχία, καθώς έδωσε την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να προσεγγίσουν το θέατρο σκιών μέσα από μία άλλη, δημιουργική και εικαστική διάσταση, πέρα από αυτή του απλού θεατή.

Η είσοδος είναι ελεύθερη (επιθυμητή η δήλωση συμμετοχής).
*Ο Δήμος Βουγιούκας ασχολείται από μικρός με την τέχνη του θεάτρου σκιών και τη ζωγραφική της, μαθητεύοντας δίπλα στον μεγάλο καραγκιοζοπαίχτη Θανάση Σπυρόπουλο. Δίνει παραστάσεις σε σχολεία, πολιτιστικούς συλλόγους και σωματεία, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ και σεμινάρια θεάτρου σκιών. Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Μουσικής Επένδυσης στο 1ο Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Ελληνικού Θεάτρου Σκιών στην Πάτρα.
Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν.& Σ. Τσαλαπάτα. Συγκρότημα Τσαλαπάτα, Νότια Πύλη, 38334, Βόλος. Τηλ.: 24210 29844 (καθημερινά, πλην Τρίτης, 10:00 – 18:00)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου