Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Μαθητές μας επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Βόλου




Τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη επισκέφθηκαν και πήραν και συνέντευξη, μαθητές της Ε τάξης του σχολείου μας. Παρακάτω δημοσιεύεται το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Βόλου. 


ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βόλος, 2 Μαΐου 2014




Μαθητές του 21ου Δημοτικού σχολείου στον Δήμαρχο Βόλου

            Τον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη επισκέφθηκαν σήμερα μαθητές του 21ου Δημοτικού σχολείου Βόλου, που βρίσκεται στη συνοικία της Νέας Δημητριάδας, προκειμένου να του παρουσιάσουν την εφημερίδα που εκδίδουν με τίτλο «Μαθητών Έργα» και να τον ενημερώσουν για τα προβλήματα του σχολείου και της γειτονιάς τους. Η επίσκεψη έγινε συγκεκριμένα από 25 μαθητές της πέμπτης τάξης του σχολείου (τμήμα Ε1), που συνοδεύονταν από την υπεύθυνη εκπαιδευτικό κ.Ναυσικά Δεσποτοπούλου και τον κ. Ηλία Κουτσερή, εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον κ.Σκοτινιώτη για το εκδοτικό τους εγχείρημα και την προσπάθεια ανάδειξης των θεμάτων που απασχολούν τους συμμαθητές τους, όπως για την καθημερινότητα στην πόλη και το περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό, τον ενημέρωσαν για τα αιτήματά των μαθητών του 21ου Δημοτικού σχολείου, όπως αυτά καταγράφηκαν και φιλοξενήθηκαν στην πρώτη σελίδα της παιδικής τους εφημερίδας, στο τεύχος Απριλίου, ως ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Βόλου.

Ο κ.Σκοτινιώτης συνεχάρη τους μαθητές για την εφημερίδα τους τονίζοντας ότι είναι μια σημαντική πρωτοβουλία που συμβάλει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της σχολικής τους κοινότητας σχετικά με τα θέματα της καθημερινότητας. Η Δημοτική Αρχή, όπως είπε, στηρίζει την πρωτοβουλία αυτή, με την πεποίθηση ότι ενισχύει τη δική της καθημερινή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης, εξηγώντας ότι καμία παρέμβαση των υπηρεσιών του Δήμου δεν μπορεί να έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα αν δεν συμβάλλουν οι ίδιοι οι πολίτες, από τον μεγαλύτερο έως τον μικρότερο.

Κατά την επίσκεψή της στο Δημαρχείο η ομάδα των μαθητών ξεναγήθηκε στην ιστορία του τόπου και τη φυσιογνωμία του Δήμου μέσα από τις μόνιμες εκθέσεις, χαρακτικών του Τάσσου και φωτογραφίας του Στ. Στρουρνάρα, που φιλοξενούνται στους χώρους του Δημαρχείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου