Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Συνεργασία υπουργείων Υγείας, Πολιτισμού και Παιδείας για την παχυσαρκία στα σχολεία




Στην υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας προχώρησαν χθες στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, οι υφυπουργοί Γιάννης Ανδριανός, Συμεών Κεδίκογλου και Ζέττα Μακρή αντίστοιχα, με στόχο την κοινή δράση για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, την ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών και την ενημέρωση μέσω της εκπαίδευσης σε όλες τις σχολικές βαθμίδες. Στην υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας παρευρέθηκε επίσης η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αντωνία Τριχοπούλου.

Στην τοποθέτησή της η υφυπουργός Υγείας  επεσήμανε ότι η υπογραφή του πρωτοκόλλου αποτελεί μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία συνεργασίας για την επίτευξη των κοινών στόχων των τριών υπουργείων, έτσι ώστε να βελτιωθεί  η υγεία και η ποιότητα ζωής του πληθυσμού της χώρας μας.  Επιπροσθέτως, αποτελεί μία πολύ σημαντική προσπάθεια συμμόρφωσης προς τις κατευθυντήριες γραμμές του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας και της Ευρωπαϊκής  Ένωσης που υπενθυμίζουν στα Κράτη Μέλη ότι, για την καταπολέμηση των χρόνιων νοσημάτων, απαραίτητη είναι η ανάπτυξη της διατομεακής συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων υπουργείων και φορέων και ο συντονισμός των δράσεών τους.

Όπως ανέφερε η κα Μακρή, τα χρόνια νοσήματα αποτελούν ένα από τα σοβαρότερα  προβλήματα δημόσιας υγείας και η υπογραφή του Πρωτοκόλλου φιλοδοξεί, μέσα από ποικίλες δράσεις και προγράμματα,  να καταπολεμήσει τους παράγοντες δημιουργίας τους  και να προωθήσει την  αλλαγή συμπεριφοράς όχι μόνο του μαθητικού πληθυσμού, αλλά και όλων των ηλικιακών ομάδων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου