Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ισμήνη Μπάρακλη: Η μαγεία της ανάγνωσης…το ταξίδι του μυαλού



Κυρία Μπάρακλη, το 21ο Δ.Σ. Βόλου, έχει εμπλουτίσει με πάρα πολλά  βιβλία τη βιβλιοθήκη του… Τι συμβουλεύετε τους μαθητές μας, ως αναγνώστες;

Αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Μια πλούσια βιβλιοθήκη δίνει την δυνατότητα στα παιδιά να επιλέξουν, να δοκιμάσουν διαφορετικές εμπειρίες, να συλλέξουν σαν τις μέλισσες, την πολύτιμη γύρη από διάφορες πηγές.
Να διαβάζουν λοιπόν ό,τι τα ευχαριστεί. Να εμπιστεύονται το αλάθητο ένστικτό τους.  Δεν έχει σημασία αν θα επιλέξουν κόμικς ή λογοτεχνία. Σημασία έχει να χαίρονται με το βιβλίο, να το απολαμβάνουν, να απλώνουν τη φαντασία τους. Αυτή είναι η μαγεία της ανάγνωσης… το ταξίδι του μυαλού.  





 Βιογραφικό 

H Ισμήνη Χ. Μπάρακλη γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα σπίτι γεμάτο βιβλία και μυρωδιές μαγειρικής. Σπουδάζει, εργάζεται, ταξιδεύει, παντρεύε­ται, γίνεται μαμά, λατρεύει τη φύση, υμνεί τη φιλία και ονειρεύεται έναν καλύτερο κόσμο με περισσότερο χιούμορ, ειλικρίνεια και αγνότητα!
Ευσεβής της πόθος είναι μέσα από τις αράδες της να κάνει τους αναγνώστες της να γελούν.
Πιστεύει ότι το γέλιο είναι πηγή ζωής και τρόπος επιβίωσης σε χαλεπούς καιρούς και θεω­ρεί το βιβλίο ως το πιο υγιές μέσο για να το πετύχουμε. Το βιβλίο Από τα Gucci στο… ταγάρι είναι το πρώτο της μυθιστόρημα. 


Το ημερολόγιο ενός κακομαθημένου 1, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας της Ισμήνης Μπάρακλη με σκίτσα του Γιώργου Δουτσιόπουλου, απέσπασε το Βραβείο Εφηβικής Λογοτεχνίας στα Βραβεία Βιβλίου Public – Οι πένες της χρονιάς 2014. Την Άνοικη, κυκλοφορεί το τρίτο βιβλίο της σειράς! 




 http://www.minoas.gr/author-624.minoas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου