Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Δ. Bόλου: Συμμετέχουμε όλοι στη διεθνή εθελοντική καμπάνια «Let’s do it Greece»



 Την Κυριακή 6 Απριλίου με μήνυμα για καθαρή πόλη, με τη συμμετοχή και του Συλλόγου μας 

Σύμφωνα με ανακοίνωση "ο Δήμος Βόλου, συμμετέχοντας ενεργά, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στη διεθνή εθελοντική καμπάνια «Lets do it Greece», καλεί όλους τους δημότες να συμμετέχουν εθελοντικά σε δράσεις καθαρισμού, την Κυριακή 6 Απριλίου, δίνοντας ένα δυνατό μήνυμα για το δικαίωμα σε ένα Δήμο όμορφο, καθαρό και ανθρώπινο.
Το ''Let's do it World'' αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα, με συμμετοχή 108 χωρών και 8.000.000 εθελοντών. Κάθε χρόνο, μία συγκεκριμένη ημέρα, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, στέλνοντας ένα μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.
  Φέτος για τρίτη φορά στη χώρα μας, φιλοξενούμε τη συγκεκριμένη καμπάνια που "υιοθετήθηκε" από την Ελλάδα με πρωτοβουλία του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής “Ώρα για Δράση” και της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Ο σκοπός είναι, μέσα σε μία ημέρα, να συντονιστούμε ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Ελλάδα, πραγματοποιώντας εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε κάθε γωνιά της χώρας.
Υποστηρίζοντας αυτή την προσπάθεια, η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Νατάσα Οικονόμου και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού Απόστολος Παντσάς καλούν τους πολίτες του Βόλου να «αγκαλιάσουν» την εθελοντική αυτή δράση, δίνοντας το «παρών» στα σημεία καθαρισμού και συμβάλλοντας στο έργο των δεκάδων εθελοντών που δηλώνουν συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Η περσινή εθελοντική συμμετοχή, με περισσότερους από 20 φορείς και 150 συμμετέχοντες, όπως και η απομάκρυνση πάνω από 120 σάκων απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, σε μία μόλις μέρα, ξεπέρασε κάθε προσδοκία και έθεσε πολύ ψηλά τον πήχη, για τη φετινή μας προσπάθεια.
Στο πλαίσιο, λοιπόν, του προγράμματος «Let's Do It Greece», προσκαλούμε όλους τους δημότες, συλλόγους, οργανώσεις και τοπικούς φορείς, σχολεία, να συνδράμουν στη μεγάλη αυτή εθελοντική προσπάθεια, που διοργανώνεται, την Κυριακή 6 Απριλίου, με δράσεις καθαρισμού και βελτίωσης του περιβάλλοντος, σε χώρους που εκείνοι θα επιλέξουν ή, εάν το επιθυμούν, θα τους υποδειχθούν από τη Διεύθυνση Καθαριότητας & Ανακύκλωσης.
Η Υπηρεσία Καθαριότητας, μετά από συνεννόηση με τους συμμετέχοντες φορείς, θα συνδράμει στη συγκεκριμένη προσπάθεια, παρέχοντας τα μέσα (σακούλες, γάντια, οχήματα, προσωπικό) για τη συγκέντρωση και την αποκομιδή των απορριμμάτων από τα σημεία καθαρισμού. Εφόσον το επιθυμούν οι συμμετέχοντες, θα υπάρχει η δυνατότητα για την παραχώρηση σάκων διαφορετικών χρωμάτων (μαύρο και πράσινο), για το διαχωρισμό των ανακυκλώσιμων υλικών από τα απορρίμματα. Για το λόγο αυτό, παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να επικοινωνήσουν με την Υπηρεσία, μέχρι την Πέμπτη 3-4-2014.
Η δράση πραγματοποιείται σε χρονικό διάστημα περίπου 2,5 ωρών (η ώρα συνάντησης, πέρυσι, σε όλα τα σημεία καθαρισμού ήταν στις 10:30 και η λήξη στις 13:00).
Οι συμμετέχοντες είναι καλό να έχουν μαζί τους καπέλο, να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια, γάντια, να έχουν αντηλιακή προστασία και πόσιμο νερό.
Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.letsdoit-greece.org ή να επικοινωνήσουν με την Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Δήμου Βόλου (πληροφορίες: κ. Α. Ταμπακόπουλος, τηλ. 24210 80959 – mail: a.tampakopoulos@gmail.com).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου