Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

«Παρασκευές με Παραμύθια... από τους «Πολίτες Εν Γνώσει»




 Τα παιδιά θα συνομιλούν με γνωστούς συγγραφείς στο “ΠΟΛΙS   

Το Εργαστήρι Λογοτεχνικής & Δημιουργικής Έκφρασης των Πολιτών Εν Γνώσει, καλεί όλους τους μικρούς φίλους της πόλης να γνωρίσουν από κοντά δύο αξιόλογες συγγραφείς του τόπου μας και να έρθουν σε επαφή με βιβλία παιδικής λογοτεχνίας που μόλις κυκλοφόρησαν.
Την  Παρασκευή 23 Μαΐου τα παιδιά θα γνωρίσουν τη συγγραφέα κ. Γιώτα Κούγιαλη και θα μιλήσουν μαζί της για το νέο της βιβλίο "Αργοναυτική εκστρατεία". Να ξαναθυμηθούν το μύθο της Αργοναυτικής εκστρατείας μέσα από παραστάσεις αρχαίων αγγείων. Μικροί και μεγάλοι θα διασκεδάσουν δημιουργώντας τα δικά τους κόμικ.

Την Παρασκευή 30 Μαΐου η συγγραφέας και παιδαγωγός κ. Σταυρίνα Λαμπαδάρη θα συζητήσει με τους μικρούς  φίλους θέματα καθημερινά, πρακτικά, που αφορούν τη ζωή του παιδιού, αλλά και θέματα που σχετίζονται με την ψυχική και πνευματική του ανάπτυξη – με τη φροντίδα του εαυτού του, τη διατροφή του, τις σχέσεις του με τους γονείς, τους φίλους, τους δασκάλους, τους συμμαθητές, το σχολείο του, αλλά και με την αντιμετώπιση θεμάτων όπως το διαζύγιο των γονιών, η μετανάστευση, η χρήση ουσιών, αλκοόλ και τσιγάρου, η προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και με τη διαχείριση εννοιών όπως αλήθεια, εμπιστοσύνη, ενδυνάμωση της προσωπικότητας, ευαισθησία, δικαιοσύνη, συμπόνια, θάρρος, όρεξη για ζωή.

Με ανθρωπιά και ευαισθησία, αλλά και με ποίηση και όνειρο, επιχειρεί να τον υποκινήσει προκειμένου να οδηγηθεί μόνος του σε στοχασμό και αναζήτηση, ώστε με συνειδητότητα να βαδίσει στον δρόμο της βελτίωσης και της ανάπτυξής του. Η συγγραφέας θα προσφέρει στα παιδιά «καραμελάκια ψυχής» για να γλυκάνει την καρδιά μικρών και μεγάλων.

Οι παρουσιάσεις των βιβλίων θα πραγματοποιηθούν στο “ΠΟΛΙS” Τεχνών και Επιστημών όπου και θα λειτουργεί έκθεση με τα βιβλία των συγγραφέων. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6980218621

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου