Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Δωρεάν παραστάσεις «Καραγκιόζη» στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως

 
Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος σε συνεργασία με το Θέατρο Σκιών του Δήμου Βουγιούκα, θα παρουσιάζουν δωρεάν παραδοσιακές Παραστάσεις Ελληνικού Θεάτρου Σκιών (παραστάσεις Καραγκιόζη), κάθε Κυριακή απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος (Κ. Καρτάλη –Ανθ. Γαζή).
O Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, τόνισε ότι "πρέπει να φροντίζουμε κυρίως τα παιδιά μας. Τα παιδιά να μην γευτούν την πίκρα και το άγχος που πολλές φορές έχουν οι γονείς τους εξαιτίας της οικονομικής δυσχέρειας.... Προσφέρεται συμπολίτης μας καραγκιοζοπαίχτης, ο οποίος έχει και την εμπειρία και το ταλέντο και βεβαίως θα είναι μια δωρεάν προσφορά για γονείς και παιδιά. Είπαμε μόνο ότι αν κάποιοι θέλουν και φιλοτιμηθούν να είναι το εισιτήριο τους ένα κιλό μακαρόνια ή λίγο ρύζι, εν’ πάση περιπτώσει  τρόφιμα που διατηρούνται και που θα μπορέσουν  να αξιοποιηθούν στα Σπίτια Γαλήνης και για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Αυτό που έχει αξία και σημασία είναι ότι θέλουμε να δούμε τα παιδιά μας να γελάνε και οι οικογένειες να έρχονται χωρίς κόστος να παρακολουθήσουν ένα όμορφο πρόγραμμα που θα ψυχαγωγήσει αλλά και θα διδάξει

Ο καραγκιοζοπαίχτης Δήμος Βουγιούκας, τόνισε ότι "θα παίζουμε διαφορετικές παραστάσεις που το ρεπερτόριο είναι από κωμωδίες, διδακτικά έργα, μυθολογία και επετειακά ή ηρωικά έργα. Το ρεπερτόριο του ελληνικού θεάτρου σκιών και του καραγκιόζη αριθμεί πάνω από χίλια έργα παραδοσιακά και αποτελεί μια μεγάλη παρακαταθήκη για την πατρίδα μας και έχουμε χρέος και εμείς σε αυτούς τους καιρούς να πούμε σαν νέοι καλλιτέχνες και από την μεριά μου σαν μουσικός που είμαι, αλλά και με την ιδιότητα του καραγκιοζοπαίχτη να την διατηρήσω αυτή την παράδοση και να την συνεχίσουμε και να την εξελίξουμε όπως αρμόζει». 

Οι παραστάσεις ξεκινούν αυτή την Κυριακή 10/11, στις 6.00 το απόγευμα και είναι δωρεάν για όλους. Προαιρετικά αντί εισιτηρίου, θα συλλέγονται τρόφιμα στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου για τα Σπίτια Γαλήνης της Ιεράς Μητροπόλεως.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου