Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

«Ελλάδα – μικρός, όμορφος και συναρπαστικός τόπος»



Διαγωνισμός φωτογραφίας για μπαμπάδες και μαμάδες φωτογράφους!

Έχοντας ως στόχο την προβολή εναλλακτικών μορφών τουρισμού της Ελλάδας αλλά και των πρωτόγνωρων μορφών παρεμβάσεων τμημάτων της Ελληνικής Κοινωνίας, ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση, οι «Φίλοι της Φύσης» (ΦτΦ)  προκηρύσσουν φωτογραφικό διαγωνισμό με τίτλο «Ελλάδα – μικρός, όμορφος και συναρπαστικός τόπος».

 Ο τίτλος του διαγωνισμού βασίζεται στο παγκοσμίως γνωστό βιβλίο του Σουμάχερ «Το μικρό είναι όμορφο»  ("Small is Beautiful") που θεωρείται ως ένα από τα σημαντικότερα βιβλία της Οικολογίας και περιλαμβάνεται στα 100 σπουδαιότερα βιβλία από το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά.
Ο διαγωνισμός φωτογραφίας έχει ως σκοπό  την προβολή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού της χώρας μας στο εξωτερικό ως μια συμβολή των ΦτΦ στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και  την προβολή των μορφών παρεμβάσεων της ελληνικής κοινωνίας  για να αντιμετωπίσει την κρίση.

Θέματα διαγωνισμού
Κατηγορία Α΄ - Θέματα σχετικά με τον τουρισμό [Ψηφιακές έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες]:
1. Aνθρώπινες κατασκευές σε ανθρώπινο μέτρο
2. Φύση -  μικρόκοσμος
3. Συναντήσεις (ένας τόπος μια ανθρώπινη ιστορία)
Ενδεικτικές περιγραφές:  τα μικρά απλά καθημερινά πράγματα που όμως έχουν μεγάλη αξία και που μας δίνουν χαρά όταν τα συναντάμε σ' έναν τουριστικό προορισμό. Έναν μικρό αρχαιολογικό χώρο, ένα κτήριο που έζησε και δημιούργησε ένας καλλιτέχνης ή ένας συγγραφέας ή…, ένα μικρό παλιό καφενεδάκι/ταβερνάκι, ένα μικρό δεντράκι που φυτρώνει σιγά σιγά, μια φωλιά πουλιών κλπ.
[ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην Κατηγορία Α’ παρουσιάζονται  τα θετικά της Ελλάδας. Οι φωτογραφίες θα «ταξιδέψουν» στο εξωτερικό με σκοπό την προβολή της χώρας.]
Κατηγορία Β’ - Θέματα σχετικά με την αλληλεγγύη και την αντιμετώπιση της κρίσης[Ψηφιακές, έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες]:
1. Η Ελλάδα της συνεργασίας και της αλληλεγγύης , 
2. Οι τοίχοι της Ελλάδας έχουν φωνή (εδώ θα μπορούσαν να φωτογραφηθούν graffiti με πολιτικό, κοινωνικό περιεχόμενο)
Ενδεικτικές περιγραφές:  Αντιστάσεις στην καταστολή, προστασία του φυσικού και του αστικού περιβάλλοντος, ανθρώπινες σκηνές συνεργασίας και αλληλεγγύης, μετανάστες, αντιφασιστικές εκδηλώσεις, υπεράσπιση αδυνάτων και μειονοτήτων κ.λπ.

Κανονισμός του διαγωνισμού
Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε όλους/ες τους φωτογράφους του κόσμου. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής. Κάθε φωτογράφος μπορεί να καταθέσει μέχρι 2 έργα ανά θέμα και ανά χρώμα.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό, επισκεφθείτε το http://nfgr.org/index.php?option=com_eventlist&view=details&id=57&Itemid=164&lang=el

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου