Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Αγαπημένοι μας συγγραφείς μιλούν αποκλειστικά στους μαθητές μας!!!

Ναι, είναι αλήθεια!!!
Αγαπημένοι μας συγγραφείς μιλούν αποκλειστικά στους μαθητές μας!!!
Τους ρωτάμε, μας απαντούν, μας συμβουλεύουν, έχοντας ως κοινό σημείο, τουλάχιστον την αγάπη μας για τα βιβλία και τη γνώση... 
Μέσα από αυτή τη στήλη, η οποία θα ανανεώνεται συνεχώς, θα μαθαίνουμε τι μας λένε συγγραφείς παιδικών βιβλίων, ενώ εάν κάποιος μαθητής μας, θέλει να ρωτήσει κάτι συγκεκριμένο, κάποιον αγαπημένο του συγγραφέα, ας πει τους γονείς του να μας ενημερώσουν και ... που ξέρουν, ίσως κάτι να διαβάσουν! 

Έλενα Αρτζανίδου 




Θα θέλαμε κα Αρτζανίδου μια αφιέρωση για τους μαθητές του σχολείου μας, του 21ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, που κόντρα στις δυσκολίες των καιρών, διαβάζουν με πείσμα, βιβλία που αγοράζουν ή δανείζονται από την «πλούσια» πλέον σε τίτλους, βιβλιοθήκη του σχολείου μας.

Μπράβο πρώτα από όλα στο σχολείο για το ότι στηρίζει μια τέτοια δράση.
Εύχομαι στους μαθητές και τις μαθήτριες μέσα από τα βιβλία να αποκτήσουν δύναμη ψυχής και να δουν, όπως αυτό προκαλεί η λογοτεχνία, τον κόσμο αλλιώς και να απαιτήσουν από αυτόν το καλύτερο για την ζωή τους.
Παιδιά μου, μην σταματάτε κοιτάτε και ζητήστε να σας δοθούν περισσότερα από όλες τις Τέχνες. Γιατί η κάθε Τέχνη, όπως και η λογοτεχνία, σου δείχνει το δρόμο της αρετής, της κρίσης, της δύναμης για το αύριο σας.
Και αυτό το αξίζετε. 
Σας ευχαριστώ και σας στέλνω μέσα από εδώ την αγάπη μου μαζί με τα φιλιά μου.


Βιογραφικό

Η ΕΛΕΝΑ ΑΡΤΖΑΝΙΔΟΥ γεννήθηκε στη Δυτική Γερμανία. Τα παιδικά της χρόνια τα έζησε στο Μαυρονέρι του νομού Κιλκίς και αργότερα στη Θεσσαλονίκη, όπου τελείωσε το Λύκειο της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Νηπιαγωγών Καρδίτσας καθώς και του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Α.Π.Θ. Σήμερα εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Θεσσαλονίκη, ενώ έχει ασχοληθεί και με τη συγγραφή χρονογραφημάτων και άρθρων για την εφημερίδα Θεσσαλονίκη-Μακεδονία. Από το 1996 ασχολείται με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων. Αναλυτική εργογραφία της μπορείτε να βρείτε στο προσωπικό ιστολόγιό της (blog): ardjanidou.psichogios.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου