Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Θετικός ο απολογισμός για τα "Παιχνιδο...Γλυκο...Χριστούγεννα"



Συγκεντρώθηκαν τρόφιμα για άπορες οικογένειες,
πετσέτες, παπούτσια και σχολικά για φυλακισμένους
και παιχνίδια για το «Κοινωνικό Παντοπωλείο»

Εκδήλωση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Μια σημαντική ποσότητα τροφίμων για άπορες οικογένειες του σχολείου, πετσέτες, παιδικά παπούτσια και σχολικά για φυλακισμένους, αλλά και παιχνίδια για τους δικαιούχους του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» κατάφεραν και συγκέντρωσαν μαθητές, γονείς, αλλά δάσκαλοι του 21ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου.
Όλα τα πράγματα παραδόθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα στους δικαιούχους συμπολίτες αλλά και φορείς, προσφέροντας δυνατά αισθήματα ικανοποίησης σε όλους τους προσφέροντες.
Τα άκρως απαραίτητα προϊόντα, συγκεντρώθηκαν μέσα από ένα πεντάωρο ειδικό πρόγραμμα διασκέδασης, παιχνιδιών, αλλά και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, το οποίο έγινε πρόσφατα στο χώρο του 21ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά και τη συμμετοχή περισσότερων των 120 καλεσμένων –συμμετεχόντων, ενώ στο χώρο παραβρέθηκαν, περισσότερα από 700 άτομα!
Σε έναν όμορφα στολισμένο εξωτερικά προαύλιο, αλλά και εσωτερικό χώρο εκδηλώσεων, γονείς, δάσκαλοι και μαθητές, προσπάθησαν και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, καταφέρνοντας να συγκεντρωθούν τρόφιμα για άπορες οικογένειες του σχολείου, πετσέτες και σχολικά είδη για φυλακισμένους, καθώς και παιχνίδια για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Εκπλήξεις, μουσική, χορός,
παιχνίδια και γλυκά!

Για δεύτερη χρονιά την ίδια περίοδο, παρουσιάστηκαν σ΄ ένα συνεχές πεντάωρο απογευματινό πρόγραμμα, διάφορα δρώμενα, με τα παιδιά να βρίσκονται στο επίκεντρο και δεκάδες εθελοντές φορέων της περιοχής και του σχολείου, να προσπαθούν για το καλύτερο…
Μια μεγάλη φάτνη στην οποία διαδραματίστηκαν διάφορα θρησκευτικά δρώμενα, βρίσκονταν στην υποδοχή μικρών και μεγάλων, ενώ όσα παιδιά επιθυμούσαν,  «πρωταγωνίστησαν» στο Θαύμα των Χριστουγέννων…
Εργαστήρια με χριστουγεννιάτικο face painting, εορταστικά τραγούδια, ορχήστρες, θεατρικά, παρουσίαση παραμυθιού, κληρώσεις δώρων, εργαστήρι ζαχαροπλαστικής για κουραμπιέδες, χορωδίες, ομάδες χορού, μουσικοκινητικά δρώμενα, πολλές λιχουδιές και κεράσματα … «περίμεναν» μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι στόλισαν με την ευχή τους, το «Ευχόδεντρο».
Ζεστά ροφήματα, αναψυκτικά και χυμοί, «συντρόφευσαν» τους συμμετέχοντες σε όλη τη διάρκεια των πολυεπίπεδων εκδηλώσεων, όπου ο Άγιος Βασίλης προσέφερε δωράκια, κλήρωνε βιβλία και παιχνίδια και κερνούσε φρέσκα μυρωδάτα κουλούρια, που έφτιαχναν τα ίδια τα παιδιά.

Αλληλεγγύη

Σημαντικό κομμάτι του πλαισίου των εκδηλώσεων, ήταν αφιερωμένο και φέτος, στην αλληλεγγύη, την αγάπη και την ανθρωπιά, καθώς στον ίδιο χώρο, υπήρχαν ειδικά κουτιά συγκέντρωσης, για καινούργια ή καλά μεταχειρισμένα παιχνίδια για τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δ. Βόλου, καλά μεταχειρισμένα ή καινούργια παιδικά παπούτσια, πετσέτες προσώπου & ποδιών και σχολικά είδη για τον «Εσταυρωμένο», ενώ δεκάδες ήταν οι οικογένειες, που προσέφεραν τρόφιμα μακράς διάρκειας για δέκα οικογένειες του σχολείου, που είχαν πραγματική ανάγκη.


Συμμετέχοντες

Περισσότερα από 120 άτομα, συμμετείχαν ως συνδιοργανωτές-συμμετέχοντες της μεγάλης αυτής γιορτής, αφού ήδη το δικό τους πρόγραμμα και δράσεις παρουσίασαν: Το «Ωδείο Βόλου και Νέας Αγχιάλου» της κας Βάσως Κεχαϊδου -Κορφιάτη με το πρωτοποριακό σχήμα «Γονείς και Παιδί» και τη συμμετοχή ορχήστρας, χορωδία και ορχήστρα με κιθάρες της «Σχολής Ελληνικής Μουσικής Παύλου Πλάκα», η «Χορωδία ενηλίκων του Κοινωνικού Κέντρου Ν. Δημητριάδας», σπουδαστές του Τμήματος Μαγειρικής Τέχνης του ΔΙΕΚ Βόλου, σπουδαστές του τμήματος Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ του Σ.Ε.Κ ΟΑΕΔ Βόλου, ο Βολιώτης συγγραφέας Διονύσης Λεϊμονής, αφήγηση παραμυθιού από τη θεατρολόγο και εκπαιδευτικό κα Συνοδή Φουκαλά, κάλαντα απ΄τη Χορωδία του 21ου Δημοτικού Σχολείου με την συνδρομή και καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Ιφιγένειας Νάνου, θεατρικό μαθητών του σχολείου με την επιμέλεια της εκπαιδευτικού- θεατρολόγου Βασιλικής Σισκοπούλου, η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου παρουσία του Προέδρου κ. Κων. Μαυρομμάτη και του καθηγητή κ. Κ. Καμβρογιάννη.  
Χρήσιμη σε κάθε περίπτωση, αποδείχθηκε η συνδρομή αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων του Δ. Βόλου, αλλά και ιδιωτών που ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμά του Συλλόγου Γονέων του σχολείου. Παράλληλα, απαραίτητη ήταν η συνδρομή μελών του «Πολιτιστικού Συλλόγου Γερμανόγλωσσων Μαγνησίας Ιάσων», της «Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας», του ΔΗΠΕΘΕ, αλλά και μελών της ΜΟΤΟΛΕΒ. Δεκάδες παράλληλα, ήταν οι γονείς- εθελοντές, που βοήθησαν στην οργάνωση, αλλά και στη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Αναλυτικά οι συμμετέχοντες

Πιο συγκεκριμένα, από το Ωδείο Βόλου και Αγχιάλου της Βάσως Κεχαϊδου- Κορφιάτη συμμετείχαν: Μανώλη Δήμητρα, Καραφυλλάκη Δήμητρα, Παπαδοπούλου Αναστασία, Γιάνκου Κλαίρη, Πουριανού Άννα, Αποστολέρη Μαριλίνα, Αποστολέρης Βασίλης, Βερβέρα Μαρία, Βιδάλη Βασιλική, Βιδάλη Παναγιώτα, Γαλανού Φρόσω, Μπόλη Μαρίνη, Καραστάθη Δέσποινα, Σαρρή Ελένη, Λύγδα Ευφραιμία, Πρασσά Αθηνά, Παπαγεωργίου Ειρήνη, Μιχαλοπούλου Αλκμήνη, Μπάρτζου Αποστολία, Μπάρτζος ΄Αγγελος Πανταζή Σοφία, Πανταζής Γιώργος, Πανταζής ΄Αρης, Καραϊσκου Μαρία, Καραίσκος Σπύρος, Δρόσου Ήβη, Μπούμπουλα Χριστίνα, Σγουρη Κατερίνα, Δημητριάδου Κέλλυ, Καλτσομήτρου Λίλη, Μιχαηλίδης Αναστάσης, Μιχαήλ Γιάννης, Παρδάλη Μαρία, Παρδάλης Αναστάσης.

Από το ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, ευχαριστίες αποδίδονται στην πρόεδρο του ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ κα Νατάσα Οικονόμου, όπως και στην αν. διευθύντρια του ΔΙΕΚ κα Λέττα Αργυράκου, ενώ συμμετείχαν, ο καθηγητής μαγειρικής τέχνης κ. Νίκος Μινετόπουλος και οι σπουδάστριες Κοτεάδη Άννα και Λύτρα Κωνσταντίνα.

Οι μαθητές της Σχολής Μουσικής «Ελληνικής Μουσικής» που συμμετείχαν παρουσία του κ. Παύλου Πλάκα στην εκδήλωση του 21ου Δ.Σ. Βόλου ήταν: Στην ορχήστρα με κιθάρες Γιάννης Κουτσερής, Αθηνά Χουσιάφη, Δέσποινα Φραγκούλη, Δημήτρης Τσεκερίδης, Διονύσης Τσιακοβής, Συμεών Σπύρου, Αρετή Σερεμέτη, Μαρία Νταή. Επιπλέον στη χορωδία : Γιώργος Πλάκας, Ιωακείμ Σερεμέτης, Ειρήνη Παπαδοπούλου, Άρτεμις Βοσνάκη.
Τη χορωδία συνόδευσαν : Βασίλης Σάροου αρμόνιο, Άγγελος Σπύρου μπουζούκι , Νίκος Μπέλος κιθάρα, Αλτίν Βαγγέλη κιθάρα.  
Απ΄ το Τμήμα του Σ.Ε.Κ. του ΟΑΕΔ Βόλου της ειδικότητας «Τεχνίτης αισθητικής τέχνης & μακιγιάζ», με τη συνδρομή και παρουσία του Διευθυντή ΣΕΚ κ. Τσατσαρώνη αλλά και του Διευθυντή της ΕΠΑΣ κ. Ναπολέων Κολοβού, όπως και της εκπαιδευτικού αισθητικής ΠΕ Άννας Λαζαρίδου, συμμετείχαν οι σπουδάστριες του Α΄ εξαμήνου: Μαρία Αγλαΐνη, Ηλιάνα Αναγνωστοπούλου, Ευφροσύνη Βυζιώτη, Ανθούλα Βούλγαρη, Ελένη Γρηγορίου, Ελπίδα Ζάχου, Γεωργία Κατσούρα, Μπεκίνα Πιέτρι, Ειρήνη Πιλαφτσή, Στεργιανή Σκοτινιώτη και Κωνσταντίνα Χριστοδούλου.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου