Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Το ντοκιμαντέρ «Κάποτε υπήρχε ένα δάσος» στο Μουσείο Τσαλαπάτα

dasos
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης (22 Απριλίου), και σε συνεργασία με το CineDoc και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, παρουσιάζει στο Δίκτυο Μουσείων του, όπως και στο Μουσείο Τσαλαπάτα, το ντοκιμαντέρ «Κάποτε υπήρχε ένα δάσος» («Il était une forêt»).
Ο βραβευμένος με Οscar Καλύτερου Ντοκιμαντέρ σκηνοθέτης Luc Jacquet, μας μεταφέρει μέσα από απαράμιλλης ομορφιάς πλάνα σε έναν παρθένο κόσμο που δεν έχουμε ξαναδεί. Ο κινηματογραφικός φακός ταξιδεύοντας στα βάθη της ζούγκλας, παρακολουθεί ένα τροπικό δάσος να αναπτύσσεται μπροστά στα μάτια μας. Εδώ και χρόνια άλλωστε, ο Luc Jacquet μαγεύει το κοινό με τις ταινίες του για το βασίλειο της φύσης. Η συνάντησή του με τον πρωτοπόρο βοτανολόγο και οικολόγο Francis Hallé, ήταν το έναυσμα για αυτή την εξερεύνηση των τροπικών δασών, που χρονολογούνται από τους προϊστορικούς χρόνους και αποτελούν «τους μεγάλους πράσινους πνεύμονες του πλανήτη μας».
Εικόνες απερίγραπτου φυσικού κάλλους, μας προσκαλούν να ανακαλύψουμε και να θαυμάσουμε ένα σύμπαν γεμάτο θησαυρούς, όπου κάθε ζωντανό πλάσμα – από το μικρότερο μέχρι το μεγαλύτερο – διαδραματίζει έναν ουσιαστικό ρόλο.

INFO: «Κάποτε υπήρχε ένα δάσος» («Il était une forêt»), Γαλλία, 2014 – 75’
Προβολή: Τετάρτη 22 Απριλίου στις 18:00* σε όλο το δίκτυο μουσείων του ΠΙΟΠ όπως και στο Μουσείο Τσαλαπάτα. Γλώσσα: Γαλλικά με ελληνικούς υποτίτλους
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Την εβδομάδα 20-24 Απριλίου (Δευτέρα – Παρασκευή), το ντοκιμαντέρ θα είναι, επίσης, διαθέσιμο για προβολή σε σχολικές ομάδες Γυμνασίου-Λυκείου κατόπιν συνεννόησης με τα κατά τόπους μουσεία.
Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν.& Σ. Τσαλαπάτα, Συγκρότημα Τσαλαπάτα, Νότια Πύλη, 383 34 Βόλος και τηλ.: 24210 29844.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου