Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Παιδαγωγική διημερίδα για εκπαιδευτικούς και γονείς


Παιδαγωγική διημερίδα για εκπαιδευτικούς και γονείς με τίτλο «Μαθαίνω Παίζοντας – Παίζοντας Διδάσκω» συνδιοργανώνουν στις 25 και 26 Απριλίου το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας, το Εργαστήριο Μαθηματικής Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο Πολυχώρος Εκπαίδευσης άξιον εστί.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, στόχος της εκδήλωσης είναι να προαχθεί η ανάγκη ενός βιωματικού σχολείου, στην καθημερινότητα της σχολικής κοινότητας, που θα είναι συνδεδεμένο με καινοτόμες δράσεις όπου το παιχνίδι και το συναίσθημα θα είναι ο τρόπος διαπαιδαγώγησης, και θα αντικαταστήσει την βερμπαλιστική – μετωπική διδασκαλία με την ανακαλυπτική μάθηση.
Το Σάββατο 25 Απριλίου από 16.30 ως 21.00 στο αμφιθέατρο Σαράτση του Π.Θ. θα γίνουν οι εισηγήσεις «Βιωματική μάθηση και (σχολικά) μαθηματικά βιώματα» από τον Τριαντ. Τριανταφυλλίδη, αναπληρωτή καθηγητή Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, «Ενδυνάμωση σχέσεων σχολείου και οικογένειας» από τις Βασιλική Αργύρη, Σχολική ΣύμβουλοΠΕ 4ης εκπ/κης περ. Ν. Μαγνησίας, Μαρία Παντέρα, Σχολική Σύμβουλο ΠΕ 1ης εκπ/κης περ. Ν. Μαγνησίας, και Κων/νο Σδρόλια, Σχολικό Σύμβουλο ΠΕ 3ης εκπ/κης περ. Ν. Μαγνησίας.
«Γραμματισμός μέσα από το αυθεντικό», στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου, από τον Αϊδίνη Αθανάσιο, Επίκουρος Καθηγητή Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, «Μια σύγχρονη θεωρία της δημιουργίας του σύμπαντος», Πρόγραμμα Αστρονομίας στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης, από τον Αυγολούπη Σταύρο, Καθηγητή Αστρονομίας Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, «Παιδικά Τραγούδια «γέφυρες» συναισθηματικής και κοινωνικής ανάπτυξης στο βιωματικό σχολείο», από τον Σακελλαρίδη Γιώργο, Διδάκτορα Μουσικής Παιδαγωγικής, διδάσκων των Παιδαγωγικών Τμημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και «Εκπαιδευτική Ρομποτική και Τεχνολογίες Ελέγχου: Θεωρητικά δεδομένα και πρακτικά ζητήματα εφαρμογής στη προσχολική και πρώτη ηλικία», από τον Κούρια Σπύρο, Υποψήφιο Διδάκτορα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης.
Την Κυριακή 26 Απριλίου και ώρα 10:30–12:30πμ, θα πραγματοποιηθούν στον Πολυχώρο εκπαίδευσης άξιον εστί βιωματικά εργαστήρια από τους παραπάνω εισηγητές, τα οποία απορρέουν και βασίζονται στο παιδαγωγικό και συγγραφικό τους έργο και θα μπορούν να μετέχουν σε αυτά εκπαιδευτικοί και γονείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου