Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

“Παι… Ζούμε Αλλιώς” στο 21ο Δ.Σ. Βόλου



“Παι… Ζούμε Αλλιώς” στο 21ο Δ.Σ. Βόλου

Προετοιμασία για συμμετοχή σε διαγωνισμό φωτογραφίας υπέρ του Ορφανοτροφείου


Mια δράση του “Παι… Ζούμε Αλλιώς” που την υλοποίηση ανέλαβε το Boutique Training Center, πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουνίου, στο 21ο Δημοτικό σχολείο Βόλου και στην οποία, έλαβαν μέρος 22 μαθητές.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα τη «Φωτογραφία», είχε τους παρακάτω στόχους: Διδακτικοί στόχοι: Η αναγνώριση της χρησιμότητας της φωτογραφίας. Η αναγνώριση των μερών της φωτογραφικής μηχανής. Η κατανόηση του τρόπου σκέψης των δημιουργών μιας φωτογραφίας. Η ικανότητα κατασκευής μια φωτογραφικής μηχανής από απλά υλικά. Η αναγνώριση της δύναμης της φωτογραφίας να «μεταμορφώνει» τα αντικείμενα.
Επιμέρους στόχοι: Η προετοιμασία για το διαγωνισμό φωτογραφίας. Επίσης μέσω του σχεδίου μαθήματος και με τις δραστηριότητες που περιελάμβανε έγινε ανάπτυξη των παρακάτω δεξιοτήτων και αξιών: Τιμιότητα, Αγάπη για τις τέχνες, Ταπεινοφροσύνη, Γενναιοδωρία, Ενσυναίσθηση, Αυτοσυγκράτηση, Περιβαλλοντική Συνείδηση, Παράδοση, Υπευθυνότητα, Εθελοντισμός, Επιμονή, Συγχώρεση, Αλληλεγγύη, Φιλαναγνωσία, Ευγένεια.
Παράλληλα, δεξιότητες: Διαπραγμάτευση, Σύλληψη νέων ιδεών, Ομαδικότητα, Δημιουργική Σκέψη, Κριτική Σκέψη, Δημιουργικότητα, Εξοικείωση με νέες Τεχνολογίες, Αυτοέλεγχος, Ορθή Επικοινωνία, Διαχείριση εργασιών project, Λογική, Προσαρμοστικότητα, Ευελιξία, Ηγετικές δεξιότητες.
Η ολοκλήρωση του πρότζεκτ περιλαμβάνει πραγματοποίηση ιντερνετικού διαγωνισμού φωτογραφίας και έκθεση φωτογραφίας με δημοπράτηση των έργων προς όφελος του Ορφανοτροφείου.
Για ενδιαφέρον συμμετοχής στον διαγωνισμό, μπορείτε να καλέσετε στο 2421304352 ή boutiquetraining@outlook.com
Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα στελέχη του Boutique Training Center, «το επίπεδο το συμμετεχόντων ήταν ιδιαίτερα υψηλό, και αυτό μας δείχνει την άριστη δουλειά των δασκάλων και του συλλόγου γονέων του 21ου Δημοτικού σχολείου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου