Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

«1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για τον Έλεγχο του Καπνίσματος"


Το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, στο πλαίσιο του προγράμματος «HEART 2», διοργανώνουν Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τον Έλεγχο του Καπνίσματος.
Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Ε’ & ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων και όλων των τάξεων των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας.

Σας διαβιβάζουμε την 1η ανακοίνωση, ενώ οι λεπτομέρειες υποβολής των έργων και η δήλωση συμμετοχής θα κοινοποιηθούν με 2η ανακοίνωση κατά την έναρξη του Σχολ. Έτους 2013-2014.
Για περισσότερες πληροφορίες τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να απευθύνονται στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, κα Σουμελίδου, τηλ. επικοινωνίας 210-6470056, email: smokefreegreece@yahoo.com.


1. Γενικά
Το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ), στα πλαίσια του προγράμματος HEART II, διοργανώνει τον πρώτο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τον Έλεγχο του Καπνίσματος. Οι μαθητές καλούνται να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό με ατομικά ή ομαδικά έργα τους που προάγουν την υγιεινή συμπεριφορά όσον αφορά στο κάπνισμα.

2. Ηλικιακές ομάδες-κατηγορίες
Η θεματική του διαγωνισμού και ο τύπος των έργων αλλάζει ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα στην οποία ανήκει ο μαθητής. Αναλυτικότερα:
Α. Διαγωνισμός ζωγραφικής για μαθητές Ε΄-ΣΤ΄ Δημοτικού (ηλικίας 10-12 ετών).
Οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν έργα με θέμα «Μαθαίνω Να Μην Καπνίζω». Τα έργα θα πρέπει να έχουν μέγεθος Α3 (29,7x 42cm) ή Α4 (21 x 29,7 cm). Οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν ελεύθερα διάφορες τεχνικές ζωγραφικής και χρώματα, ώστε να μεταφέρουν το μήνυμά τους. Τα στοιχεία των συμμετεχόντων (Όνομα, Επώνυμο, Σχολείο, Τίτλος του Έργου) θα πρέπει να αναγράφονται στο πίσω αριστερό μέρος του έργου τους.
Β. Διαγωνισμός σύντομου βίντεο ή μουσικής/τραγουδιού για μαθητές Γυμνασίου (ηλικίας 13-15 ετών).

Οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν ένα σύντομο βίντεο διαρκείας 3 έως 5 λεπτών ή μουσική/τραγούδι διαρκείας 3 έως 5 λεπτών, με θέμα «Τσιγάρο; Δεν Γουστάρω!». Τα έργα θα υποβάλλονται αποθηκευμένα σε οπτικό δίσκο (CD ή DVD) πάνω στον οποίο θα πρέπει να αναγράφονται τα στοιχεία των συμμετεχόντων (Όνομα, Επώνυμο, Σχολείο, Τίτλος του Έργου).
Γ. Διαγωνισμός ψηφιακού υλικού για μαθητές Λυκείου (15-18 ετών).
Οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν μια ψηφιακή εφαρμογή (για κινητά, tablet ή ηλεκτρονικούς υπολογιστές), ή ένα μήνυμα τύπου sms ή email, ή εικονίδια για μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή μια ψηφιακή αφίσα με θέμα «Για Έναν Κόσμο Χωρίς Καπνό». Τα έργα θα υποβάλλονται αποθηκευμένα σε οπτικό δίσκο (CD ή DVD) πάνω στον οποίο θα πρέπει να αναγράφονται τα στοιχεία των συμμετεχόντων (Όνομα, Επώνυμο, Σχολείο, Τίτλος του Έργου).
Πολλαπλές συμμετοχές ανά σχολείο και ανά μαθητή είναι αποδεκτές, με μέγιστο 3 συμμετοχών ανά μαθητή. Τα έργα θα πρέπει να είναι πρωτότυπα και να μην έχουν βραβευθεί σε κάποιον άλλο διαγωνισμό.
3. Υποβολή των έργων

Τα έργα θα αποστέλλονται στο χρονικό διάστημα από 1 Οκτωβρίου 2013 έως 22 Νοεμβρίου 2013 (ημερομηνία ταχυδρομείου) στην «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ-ΚΕΝΤΡΟ ΈΡΕΥΝΑΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΟΣ, Δορυλαίου 8, Αθήνα 11521», με την ένδειξη «για τον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τον Έλεγχο του Καπνίσματος». Στο φάκελο, πέρα από το έργο θα πρέπει να εσωκλείεται συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη η δήλωση συμμετοχής που περιλαμβάνεται στην παρούσα ανακοίνωση. Σε περίπτωση ομαδικών έργων, το κάθε μέλος της ομάδας υποβάλει ξεχωριστή δήλωση συμμετοχής. Σχολεία με πολλαπλές συμμετοχές μπορούν να τις αποστείλουν σε ένα κοινό φάκελο.

4. Διαδικασία αξιολόγησης
Από τις 29 Νοεμβρίου 2013 έως τις 6 Δεκεμβρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση των έργων.
Τα έργα των μαθητών θα αξιολογηθούν από ανεξάρτητη κριτική επιτροπή.
5. Παρουσίαση-έπαινοι-βραβεία

Η παρουσίαση των έργων θα πραγματοποιηθεί κατά τη 2η εβδομάδα του Δεκεμβρίου 2013 στα πλαίσια του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για τον Έλεγχο του Καπνίσματος. Στο ίδιο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί και η απονομή των βραβείων και των επαίνων.
Ανάλογα με την θέση τους στην τελική βαθμολογία, όπως αυτή θα προκύψει από τη διαδικασία αξιολόγησης, τα έργα θα βραβευθούν ως εξής:

βραβείο
θέση
μαθητές Δημοτικού
μαθητές Γυμνασίου
μαθητές Λυκείου

έπαινος και έπαθλο
έπαινος και έπαθλο
έπαινος και έπαθλο

έπαινος και έπαθλο
έπαινος και έπαθλο
έπαινος και έπαθλο
3η-8η
έπαινος και έπαθλο
έπαινος και έπαθλο
έπαινος και έπαθλο
Όλα τα σχολεία τα οποία θα συμμετάσχουν θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής στο οποίο θα αναγράφονται αναλυτικά όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικοί.

6. Στοιχεία επικοινωνίας
Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, κα Σουμελίδου, τηλ. επικοινωνίας 210 64 70 056, email: smokefreegreece@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου