Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

153 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στο Δήμο Βόλου

Για εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
 
Ξεκινά αύριο Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από ανέργους για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού με σκοπό την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε δημόσιους φορείς. Η διαδικασία αφορά εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και πρόκειται για θέσεις πλήρους απασχόλησης, ειδικότητας ΥΕ Γενικών Καθηκόντων, για χρονικό διάστημα πέντε μηνών.

Στο Δήμο Βόλου, σύμφωνα με τη δημόσια πρόσκληση του ΟΑΕΔ, αντιστοιχούν 153 προσλήψεις. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής έως και τις 11 Οκτωβρίου, με ηλεκτρονικό τρόπο, στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Η πράξη «Προώθηση της Απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα» εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται περίπου στα 35.000.000,00 ευρώ και αφορά τη δημιουργία 10.000 θέσεων απασχόλησης σε όλη την Ελλάδα. Στόχος είναι η άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της μακράς ύφεσης που υφίσταται η ελληνική οικονομία, βάσει των στοιχείων της εγγεγραμμένης ανεργίας του ΟΑΕΔ. Η πράξη αποβλέπει στην ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων, στην ένταξη/επανένταξή τους στην αγορά εργασίας και ταυτόχρονα στην αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, για δράσεις που αφορούν την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας της δημόσιας διοίκησης προς τους πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη.

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
3. εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
4. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
5. άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των ΚΕΠ, στην περίπτωση που ο εγγεγραμμένος άνεργος δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου