Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Γενική Συνέλευση Συλλόγων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης



 Με κάλεσμα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δ. Βόλου                                                                                                
«Με φόντο τις καταιγιστικές εξελίξεις στον χώρο της Παιδείας, που με πρόσχημα την οικονομική κατάσταση της χώρας συντελείται η πλήρης απαξίωση του Δημόσιου Σχολείου, βρισκόμαστε εδώ και καιρό μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση!»
Αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δ. Βόλου καλώντας σε συνέλευση την ερχόμενη Δευτέρα, όλους τους Συλλόγους Γονέων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Όπως τονίζεται, «υποχρηματοδότηση των σχολείων, θέρμανση και αναλώσιμα με το σταγονόμετρο, κλείσιμο και συγχώνευση σχολικών μονάδων, υποβάθμιση της τεχνολογικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, κατάργηση ειδικών σχολείων, κλείσιμο νηπιαγωγείων, υπολειτουργία ολοήμερων, ελλείψεις σε θέσεις εκπαιδευτικών, απολύσεις καθαριστριών και σχολικών φυλάκων, μεταφορά σε άλλα σχολεία των μαθητών της Γ Λυκείου (αν δεν συμπληρώνουν τμήματα στα μαθήματα κατεύθυνσης),κατάργηση της δωρεάν μεταφοράς μαθητών, σχολεία άβαφα που καταρρέουν με γκρεμισμένους σοβάδες και σκεπές…»
Η σχολική κοινότητα οφείλει να σταθεί ενάντια στην συρρίκνωση και την συνεχόμενη, συστηματική υποβάθμιση του Δημόσιου, δωρεάν σχολείου!!!
Οφείλει να απαιτήσει το καλύτερο για όλους τους μαθητές...Το αξίζουν τα όνειρα των παιδιών μας! Η αξιοπρέπεια τους! Το μέλλον μας!
Καλούμε όλους τους αντιπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Α/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου για διάλογο και σχεδιασμό κινήσεων, καθώς και ενημέρωση από το Διοικητικό της Ένωσης για τα πεπραγμένα της στην αρχή της νέας σχολικής χρονιάς.
Η συνάντηση θα γίνει τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:30 στο 6ο Λύκειο Βόλου (Συγκρότημα Μουρτζούκου, Ζάχου 64).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου