Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

"Λευκή Σχολική Ανάπαυλα" στο βουνό;


Μετά από πρόταση της Ένωσης Ξενοδόχων, είπε το «ναι» ο Πρωθυπουργός

Σε σχετικά δημοσιεύματα, αναφέρονται τα εξής: 
Το επίσημο «πράσινο φως» για την πραγματοποίηση της «Σχολικής Ανάπαυλας», της περιόδου μετά την Καθαρά Δευτέρα, κατά την οποία (για δύο πιθανότατα ακόμη  μέρες) οι μαθητές δε θα έχουν σχολείο, με σκοπό όμως, να ταξιδέψουν σε ορεινούς προορισμούς με τις οικογένειές τους ή με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών, περιμένουν οι ξενοδόχοι της Ελλάδας.
Ο κ. Κώστας Λεβέντης,  πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, ανέφερε, ότι όλα δείχνουν πως αυτό το σχέδιο, το οποίο η Ένωση προωθεί ήδη από το 2011, θα λάβει εν τέλει σάρκα και οστά.

«Αυτή η κίνηση, αποτελεί πάγιο αίτημα της  Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, που πέρασε και στις υπόλοιπες Ενώσεις, το υιοθέτησε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων και από το 2011, το επαναφέρουμε κάθε χρόνο. Το επαναφέραμε και τον Μάιο του 13. Μας χαροποίησε το γεγονός, ότι αυτό θα πάρει τελικά σάρκα και οστά, όταν στη συνάντηση που είχε γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου με τους φορείς του τουρισμού παρουσία του Πρωθυπουργού, στις 9 Ιανουαρίου, ο Πρωθυπουργός, έδωσε το πράσινο φως και τις οδηγίες, για την υλοποίηση της πρότασης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  Ξενοδόχων, οπότε είμαστε στη φάση που αναμένουμε συνάντηση με το Υπουργείο Παιδείας και τους Συμβούλους του κου Αρβανιτόπουλου, ανέφερε ο κος Λεβέντης.

Δε θα επιβαρυνθούν
οι διδακτικές ώρες

Ο Κώστας Λεβέντης, τόνισε, ότι εάν τελικά υλοποιηθεί η «ανάπαυλα», δε θα ζημιωθούν οι μαθητές, χάνοντας διδακτικές ώρες, αλλά ούτε και θα είναι υποχρεωτικό. «Είναι μια πρόταση, η οποία εφαρμόζεται ήδη στην Ευρώπη και που δεν επιβαρύνει τις διδακτικές ώρες, αφού μπορούν να αφαιρεθούν οι αντίστοιχες 4 μέρες που επιλέξαμε, ή με την κατά 2 μέρες παράταση του σχολικού έτους, ή να αφαιρεθούν 2 μέρες από τις διακοπές των Χριστουγέννων και του Πάσχα.  Επίσης, η περίοδος του Μαρτίου, είναι περίοδος όπου γίνονται πάρα πολλές σχολικές εκδρομές, άρα οι μαθητές κινούνται.
Ποιοι θα συμμετέχουν;
Ο πρώην Πρόεδρος της ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, ξεκαθάρισε, πως η εν λόγω δραστηριότητα, δεν αφορά όλα τα ξενοδοχεία της χώρας, αλλά μόνο αυτά που θα δεχθούν να ακολουθήσουν την ενιαία τιμολογιακή πολιτική. «Θα συμπεριληφθούν ξενοδοχεία που θέλουν να μπουν σε αυτό το πρόγραμμα. Θα είναι συγκεκριμένα, δεν μπορούν να μπουν όλα τα ξενοδοχεία. Θα μπουν τα ξενοδοχεία που θα αποφασίσουν συγκεκριμένες τιμολογιακές πολιτικές, δε θα υπάρχουν μεσάζοντες, ούτε θα μεσολαβούν άλλες εταιρίες, παρά μόνο των μεταφορών και τουριστικών γραφείων που θέλουν να στηρίξουν το πρόγραμμα», σημείωσε.                                                                                                

Μάλιστα, ο κος Λεβέντης εξέφρασε την πεποίθησή του, πως οι μαθητές, είτε της Πρωτοβάθμιας, είτε της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα ανταποκριθούν σε αυτή την κίνηση και θα γνωρίσουν, όχι μόνο το χιόνι, αλλά και την ορεινή Ελλάδα και τις όμορφες περιοχές που προσφέρει. Αναφορικά δε, με το εάν οι νέοι θα ταξιδέψουν με τα σχολεία, ή με τους γονείς τους, ο κος Λεβέντης ανέφερε, πως κάτι τέτοιο, θα αποφασιστεί από το υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου