Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Δημιουργική ενηλίκων γραφή για 5η συνεχή χρονιά στον Βόλο…



 Ας διαβάσουμε τι λέει ο κ. Διονύσης Λεϊμονής , ο φίλος του σχολείου μας και συγγραφέας, ο οποίος βοήθησε πέρυσι μαθητές και του σχολείου μας, ώστε να γράψουν τη δική τους ιστορία στο "Εργαστήρι Γραφής" στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου...

"Η γραφή είναι λύτρωση, η γραφή είναι φυγή αλλά η γραφή μπορεί τελικά να αποβεί μια ευχάριστη, δημιουργική ενασχόληση.  Η Διοτίμα και Μούσες ξεκινά και φέτος ένα φιλόδοξο πρόγραμμα δημιουργικής έκφρασης για ενήλικες στο κέντρο του Βόλου  στο καφέ Bistro «4 εποχές»(Τάκη Οικονομάκη και Σπύρου Σπυρίδη).   Ελάτε να εκφραστούμε ελεύθερα και δημιουργικά σε ένα όμορφο περιβάλλον με τις καλύτερες δυνατόν συνθήκες έκφρασης. Θεωρητικό πλαίσιο, διευκρίνιση λογοτεχνικών όρων και φορμών, ανάγνωση σημαντικών έργων της ελληνικής και παγκόσμιας λογοτεχνίας, γραφή ιστοριών, θεατρικών, στιχουργημάτων χωρίς βραβεία και επαίνους με μοναδικό κέρδος τη χαρά της δημιουργίας και της συντροφικότητας. Οι καλύτερες ιστορίες θα συμπεριληφθούν και φέτος σε μια  συλλογική έκδοση από την ΄Ηρα Εκδοτική(Ηπείρου 28- Βόλος).
Είναι πραγματικά εκπληκτικό τι μπορεί να γράψει ο άνθρωπος μέσα σε προκαθορισμένο χρονικό διάστημα, όταν καταφέρνει να απελευθερωθεί από τα «πρέπει» και τα «γιατί» που τον ταλανίζουν καθημερινά.
Το τμήμα θα λειτουργήσει από Δευτέρα 29 του Σεπτέμβρη 2014 και κάθε Δευτέρα 5-6.30μ.μ. ως τα μέσα του Ιούνη του 2015 κι οι αποδέκτες της πρόσκλησης είναι πολίτες πάσης ηλικίας με μόνη προϋπόθεση να αγαπούν τη γραφή και την ανάγνωση ασκούμενοι σε μια δημιουργική τέχνη που κρύβει πραγματικά ανείπωτη ικανοποίηση και χαρά.
Πληροφορίες
Εγγραφείτε στο πρόγραμμα ως τις 28 Σεπτεμβρίου δηλώνοντας τα στοιχεία σας (΄Ονομα, Επώνυμο, ιδιότητα, διεύθυνση , τηλέφωνο επικοινωνίας) στο καφέ «4 εποχές», ή στείλτε μας email με τα ανωτέρω στοιχεία στο : leimont@gmail.com  Για περισσότερες πληροφορίες: 6973694826, email: leimont@gmail.com. Υπεύθυνος προγράμματος: Διονύσης Λεϊμονής"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου