Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Διαμαρτυρία για κατάργηση οφθαλμολογικών ελέγχων



Τη διαμαρτυρία της γιατί «η πολιτεία  υποβαθμίζει και ουσιαστικά καταργεί το θεσμό των προληπτικών οφθαλμολογικών ελέγχων στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία’, εκφράζει η Οφθαλμολογική Εταιρεία Β. Ελλάδος.
Όπως τονίζει, «η Οφθαλμολογική εταιρεία, αποδέκτης πολλών παραπόνων από οφθαλμιάτρους και γονείς, με αφορμή την «παράδοξη»  απόφαση του Υπουργείου Υγείας να καταργήσει τους υποχρεωτικούς οφθαλμολογικούς ελέγχους στα παιδιά του Νηπιαγωγείου και της πρώτης Δημοτικού, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, ξεκινά μια προσπάθεια ενημέρωσης της Ελληνικής κοινωνίας για την αυταπόδεικτη αξία των ελέγχων αυτών. 
Το υπουργείο Υγείας, με εγκύκλιό του, κατάργησε τον υποχρεωτικό προληπτικό οφθαλμολογικό έλεγχο κάθε παιδιού που εισάγεται στην εκπαιδευτική διαδικασία και τον κατέστησε προαιρετικό.  Αναθέτει δε την ευθύνη των προαιρετικών αυτών ελέγχων στους  παιδιάτρους και  γενικούς ιατρούς, και όχι σε οφθαλμιάτρους. Και όλα αυτά για να μην επιβαρύνεται ο οικογενειακός προϋπολογισμός λόγω οικονομικής κρίσης». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου