Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

"O φίλος μου ο Ποδηλατάκιας" στη ...βιβλιοθήκη μας



Το βιβλίο για τον Κ.Ο.Κ. που εξέδωσε το Υπουργείο Μεταφορών, κατάφερε και εξασφάλισε ο Σύλλογός μας, με τη βοήθεια του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών κ. Γ. Κανάτα, τον οποίο και ευχαριστούμε.

Τα δύο βιβλία, θα δοθούν στη βιβλιοθήκη, τόσο για τα παιδιά που θα θέλουν να τα διαβάσουν, όσο και για τους δασκάλους, οι οποίοι στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης ή της φιλαναγνωσίας, θα θέλουν να μιλήσουν στα παιδιά, για την κυκλοφοριακή αγωγή.

"Ο Ποδηλατάκιας"

Κεντρικός ήρωας του βιβλίου είναι ο «Ποδηλατάκιας» που με απλό και διασκεδαστικό τρόπο, βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν και να εφαρμόσουν τους βασικούς κανόνες της ασφαλούς και υπεύθυνης οδήγησης κατά τη διάρκεια της βόλτας τους με το ποδήλατο. Έτσι, λοιπόν, η ιστορία του βιβλίου είναι «οι περιπέτειες του Κωστάκη και του μαγικού ποδηλάτου που το έλεγαν Ποδηλατάκια. Ο Ποδηλατάκιας έμαθε στον Κωστάκη τι πρέπει να προσέχει αυτός και οι φίλοι του όταν κάνουν ποδήλατο. Κυρίως, όμως, τι πρέπει να αποφεύγουν για να μην κινδυνεύει η ζωή και η υγεία τους».
Το κείμενο του βιβλίου έγραψε η Κατερίνα Βαϊμάκη και την εικονογράφηση έκανε η Ρεβέκκα Βεδέ

Για ηλεκτρονική ανάγνωση:  http://www.yme.gr/pdf/e_book_podilatakias.pdf


Να θυμίσουμε ότι αναρτήθηκαν για ακόμη μία χρονιά, στο χώρο του σχολείου, αφίσες που δημιουργήθηκαν απ΄ το Σύλλογο, προκειμένου να δοθούν μηνύματα για την κυκλοφοριακή αγωγή, αλλά και την ασφάλεια των παιδιών μας.

Παρακαλούμε παράλληλα όλους, για την συμμόρφωση στα σήματα των σχολικών τροχονόμων και την τήρηση του Κ.Ο.Κ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου