Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Ξεκινούν τα προγράμματα στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης


Όπως έγινε γνωστό από το δήμο Βόλου, συνεχίζεται η λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Βόλου στο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ & ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.

Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Βόλου, για τη φετινή περίοδο και ανάλογα με τη ζήτηση, μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα στους ακόλουθους τομείς:
ΟΙΚΟΝΟΜΙA – EΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΩΝ
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι, ότι ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις των πολιτών και μετά από έρευνα πεδίου που πραγματοποίησαν τα υπηρεσιακά στελέχη, το Υπουργείο ενέκρινε μια σειρά από προγράμματα ξένων γλωσσών (ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ και ΤΟΥΡΚΙΚΑ) Α και Β επιπέδου διάρκειας πενήντα ωρών (50) το καθένα.
Επίσης σημαντικό είναι το γεγονός ότι σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα αξιοποιηθεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα αξιολόγησης των μαθημάτων με σκοπό την καλύτερη προσαρμογή του περιεχομένου του μαθήματος στις ανάγκες των μαθητευομένων. Αυτό άλλωστε είναι και προτεραιότητα της νέας Δημοτικής αρχής.

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης, η οποία διατίθεται στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Βόλου αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή μέσω του Site του Δήμου Βόλου. Απαραίτητη επίσης είναι και η υποβολή φωτοτυπίας της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους .

Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στο γραφείο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Βόλου, (Τοπάλη 12 με Δημητριάδος, 3ος όροφος γραφείο 4). Τηλ. 2421097656, 658 (υπόψη κας Ράπτη ή κο Χριστοδούλου) email: d.christodoulou@volos.gr, p.rapti@volos.gr
Δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά 10.00 – 14.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου