Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Η ασφαλής χρήση του Διαδικτύου μέσα από τα μάτια παιδιών και εφήβων



«Δράση Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης Saferinternet.gr

Μία ιδιαίτερη ποιητική συλλογή για το Διαδίκτυο δημιουργήθηκε υπό τον συντονισμό και τον έλεγχο της δράσης Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης Saferinternet.gr, από μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, από το νηπιαγωγείο έως το λύκειο.  Ειδικότερα, οι μαθητές προσκλήθηκαν να δημιουργήσουν πρωτότυπα ποιήματα για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου και τη δημιουργία ενός καλύτερου Διαδικτύου για όλους, συμβαδίζοντας με τη θεματική και το σύνθημα της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου για το τρέχον και το επόμενο έτος: «Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!».
Το Saferinternet.gr έλαβε 185 πρωτότυπα ποιήματα από 100 σχολικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα. Τα ποιήματα συμπεριλήθηκαν σε ειδική ανθολογία με τίτλο «Ποιητική συλλογή για το Διαδίκτυο».
Η δράση είχε ως στόχο να αναδείξει την πρωταρχική σημασία της ευαισθητοποίησης και της υπευθυνοποίησης των παιδιών, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής στρατηγικής για ένα Διαδίκτυο καλύτερα προσαρμοσμένο για παιδιά. Ειδικότερα, η καινοτόμος δράση του Saferinternet.gr με αρωγό την τέχνη αυτή τη φορά, τονίζει τη σημασία της ενεργούς και ψυχαγωγικής συμμετοχής των παιδιών για την ανάπτυξη της κριτικής τους ικανότητας απέναντι στους ενδεχόμενους κινδύνους του Διαδικτύου, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τη θετική και δημιουργική πλευρά του πολύτιμου αυτού εργαλείου. Η ποιητική συλλογή βρίσκεται αναρτημένη στη διεύθυνση http://saferinternet.gr/index.php?parentobjId=Page15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου