Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Eργαστήρια δημιουργικότητας και ψυχαγωγίας για παιδιά


 
Από το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου

Δυο νέα πιλοτικά τμήματα-εργαστήρια για παιδιά πρόκειται να λειτουργήσουν από φέτος στο Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου αποσκοπώντας, μέσα από τη δημιουργική επαφή και την εξοικείωση με την καλλιτεχνική διαδικασία, να ενεργοποιήσουν τη φαντασία τους και να συμβάλουν στην ανάπτυξη της δημιουργικότητάς τους. Πρόκειται για τα τμήματα Καραγκιόζη με τμήματα  θεάτρου και κατασκευών φιγούρας και αφήγησης παραμυθιού.
α) Το εργαστήριο Καραγκιόζη  προσφέρει στα παιδιά μία ευκαιρία για δημιουργία, ψυχαγωγία και έκφραση και τα  φέρνουν κοντά στην προφορική λαϊκή μας παράδοση. Στο εργαστήρι κατασκευών φιγούρας Καραγκιόζη ανάλογα με την ηλικία τους τα παιδιά  κατασκευάζουν τις φιγούρες με διαφορετικές τεχνικές.
β) Το εργαστήριο παραμυθιού στοχεύει μέσα από την αφήγηση και  το δημιουργικό παιχνίδι, προσαρμοσμένο κάθε φορά στις ανάγκες και τις προτιμήσεις της ομάδας των παιδιών, να γνωρίσουν τα παιδιά παραμύθια και να αποκομίσουν τα οφέλη τους.
Τα εργαστήρια Καραγκιόζη και Παραμυθιού θα λειτουργήσουν στο  μουσειακό χώρου του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου : Κοραή 79.  Πληροφορίες-εγγραφές καθημερινά: 2421033938  και 6974101096


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου