Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Με αστροβραδιά στα Χάνια Πηλίου αρχίζουν τα μαθήματα Αστρονομίας




Στο 14ο Θερινό Σχολείο που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή μας

            Με μια ωραία και ευχάριστη αστροβραδιά στα Χάνια Πηλίου, τη Δευτέρα 1η Ιουλίου, αρχίζουν κι εφέτος τα μαθήματα του 14ου Θερινού Σχολείου Αστρονομίας και Διαστημικής 2013.
Στο 2ο πλατό προς το χιονοδρομικό κέντρο οι ερασιτέχνες αστρονόμοι της Μαγνησίας θα στήσουν τα τηλεσκόπιά τους και θα καλέσουν τον κόσμο να απολαύσει το μεγαλείο του ξάστερου ουρανού μέσα στη δεσπόζουσα καταπράσινη φύση. 

            Και ενώ ο κόσμος θα παρατηρεί όλα αυτά με τα 10 περίπου τηλεσκόπια, ο κ. Κωνσταντίνος Μουτσιάρας στο κέντρο του παρκινγκ θα «ξεναγεί» το πλήθος στους αστέρες και τους αστερισμούς του ουρανού, με την ιστορία και τη μυθολογία τους, επιδεικνύοντάς τους με ακτίνες λέιζερ.
            Κατά τις 23:00, όταν όλοι θα ιδούν και θα μάθουν πολλά για τον θαυμάσιο Σύμπαν, θα κατευθυνθούν προς το Χάνι του Ζήση, για μια κοινή συνεστίαση, όπου ο κ. Ευστάθιος Ζαφραντζάς, μέχρις ότου ετοιμασθεί το φαγητό και γίνει το σερβίρισμα, θα παρουσιάσει στο πλήθος το περίφημο και σπάνιο βιβλίο Astronomicum  Ceasareum - η Αστρονομία του Αυτοκράτορα, του Γερμανού  αστρονόμου, Petrus Apianus (1495 – 1552). Η όλη εκδήλωση θα λήξει κατά την 1η πρωινή. 

            Για όσους δεν διαθέτουν δικό τους μέσο, η εκκίνηση θα γίνει από το 1ο Λύκειο Βόλου (Κύπρου 48) με λεωφορείο στις 8 μ.μ. Η συμμετοχή είναι 10 ευρώ.
            Την άλλη μέρα, 2α Ιουλίου, στις 21:00 αρχίζουν τα θεωρητικά μαθήματα του Θερινού Σχολείου στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού, πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο).              

Η συμμετοχή στο 14ο Θερινό Σχολείο Αστρονομίας καθορίστηκε στο συμβολικό ποσό των 20 €, ενώ στο φάκελο που θα πάρουν οι σπουδαστές θα υπάρχει και σχετικό έντυπο αστρονομικό υλικό. Οι εγγραφές θα γίνουν την Τρίτη 2α Ιουλίου και ώρα 20:30 στο χώρο των μαθημάτων.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορεί να ανατρέξει κανείς στον ιστοσελίδα www.astronomos.gr καθώς και στα τηλέφωνα της Εταιρείας 24.210 – 51.061 & 46.253.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου