Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΚΔΑΠ Νεάπολης: Φυτά - χρώμα – μύθοι



Ειδική εκδήλωση την Τρίτη 25 Ιουνίου

«Ένα ταξίδι στον πολύχρωμο κόσμο των ελληνικών φυτών, μέσα από λαϊκά παραμύθια του τόπου μας», στην Παιδική Βιβλιοθήκη του ΚΔΑΠ Νεάπολης, την Τρίτη 25 Ιουνίου 2013
Η Παιδική Βιβλιοθήκη του ΚΔΑΠ Νεάπολης συμμετέχει και φέτος στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία του Future Library του μη κερδοσκοπικού οργανισμού που με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» (www.SNF.org), έχει ως στόχο να αναπτύξει ένα βιώσιμο δίκτυο δημοτικών και δημόσιων βιβλιοθηκών σε όλη την Ελληνική επικράτεια.
Στα πλαίσια της καλοκαιρινής εκστρατείας διοργανώνει την Τρίτη 25 Ιουνίου 2013 και ώρα 6.00-9.00 μ.μ. την εκδήλωση με τίτλο «Ένα ταξίδι στον πολύχρωμο κόσμο των ελληνικών φυτών, μέσα από λαϊκά παραμύθια του τόπου μας». Υπεύθυνη του προγράμματος  είναι η Βάλια Στεργιώτη, Ειδική στην Ερμηνεία Περιβάλλοντος.
Ο στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά, μέσα από λαϊκά παραμύθια και παραδόσεις, να ανακαλύψουν τις ιδιότητες κάποιων χαρακτηριστικών ειδών χλωρίδας της πατρίδας μας.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με ελληνικά λαϊκά παραμύθια αλλά και παροιμίες, αινίγματα, τραγούδια, κλπ. που παρουσιάζουν τη χλωρίδα της χώρας μας, αλλά και έθιμα και συνήθειες που σχετίζονται με τα είδη αυτά. Επίσης, θα γίνει μία σύντομη παρουσίαση του πώς χρησιμοποιήθηκαν τα φυτά ως μέσο διακόσμησης μέσα από έργα τέχνης από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας.
Μέσα από παιχνίδια, βιωματικές δραστηριότητες και με τρόπο ώστε να ενθαρρύνεται η συμμετοχή όλων, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία:
-           Να χρησιμοποιήσουν όλες τους τις αισθήσεις για να μάθουν να ξεχωρίζουν τα φυτά,
-           Να ανακαλύψουν με ποιο τρόπο αλλά και για ποιο λόγο χρησιμοποιούσαν (και χρησιμοποιούμε) τα φυτά στην καθημερινή μας ζωή,
-           Να φτιάξουν μόνοι τους ένα πολύχρωμο εικαστικό αντικείμενο χρησιμοποιώντας τα φυτά ως κύριο διακοσμητικό μέσο.
Με τον τρόπο αυτό, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να μάθουν περισσότερα για τα είδη χλωρίδας που υπάρχουν στην περιοχή τους, αλλά κυρίως να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο τα είδη αυτά σχετίζονται με το ευ ζην των ανθρώπων.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9-12 ετών και θα πραγματοποιηθεί στην Παιδική Βιβλιοθήκη του ΚΔΑΠ Νεάπολης (Νεαπόλεως 76, τηλ: 24210 64336)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου