Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

«Φτιάχνω τη μονα-δική μου αποκριάτικη μάσκα»



Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων                                                                
 21ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου                                                                               http://sg21dsvolou.blogspot.gr

«Φτιάχνω τη μονα-δική 
μου αποκριάτικη μάσκα»
 
Διήμερο εργαστήρι κατασκευής αποκριάτικης μάσκας από γυψόγαζα
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 21ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου διοργανώνει δωρεάν  διήμερο εργαστήρι κατασκευής αποκριάτικης μάσκας από γυψόγαζα με την κυρία Φουκαλά Συνοδή, θεατρολόγο- παιδαγωγό. Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί Τρίτη 17 και Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015,  17:00 με 20:00 (η διάρκεια κατασκευής είναι περίπου μισή ώρα- Δεν απαιτείται η τρίωρη παρουσία) στο χώρο του σχολείου μας.                                         Την πρώτη μέρα θα κατασκευάσουμε τη μάσκα και επειδή χρειάζονται κάποιες ώρες για να στεγνώσει το υλικό, τη δεύτερη θα τη βάψουμε και θα τη διακοσμήσουμε. Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά που θα συνοδεύονται υποχρεωτικά από έναν ενήλικα, ο οποίος θα συμμετέχει ενεργά. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν δυο μάσκες, μια για το παιδί και μια για τον ενήλικα, εφόσον ο ίδιος το επιθυμεί.                                  Ο ενήλικας με την καθοδήγηση της υπεύθυνης, θα κατασκευάσει τη μάσκα στο πρόσωπο του παιδιού και το αντίθετο. Η διαδικασία είναι ασφαλής και γίνεται ως εξής: «Εφαρμόζουμε ένα παχύ στρώμα βουτύρου στο πρόσωπο και αφού θα έχουμε κόψει τη γυψόγαζα σε κομμάτια την κολλάμε στο πρόσωπο έχοντας την βουτήξει πριν στο νερό. Αφού ολοκληρωθεί η κατασκευή, την αφαιρούμε από το πρόσωπο και δουλεύουμε πάνω της για να την φτάσουμε στη μορφή που επιθυμούμε».                                                                          Διοργανώνουμε αυτό το εργαστήρι, κατανοώντας τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα του να μοιράζονται οι γονείς κοινές εμπειρίες με τα παιδιά τους και μάλιστα σε δραστηριότητες που αφορούν περισσότερο, ίσως, τον κόσμο των παιδιών.                                            Θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας: μια κορδέλα για τα μαλλιά και μια πετσέτα προσώπου, καθώς επίσης ένα ψαλίδι και 1-2 πινέλα (ένα μέτριο και ένα λεπτό). Πλαστικά χρώματα ή τέμπερες κόκκινο, κίτρινο, μπλε, άσπρο, μαύρο (μικρό). Επιπλέον, αν επιθυμείτε, μπορείτε να έχετε οτιδήποτε θεωρείτε πως θα χρειαστείτε για τη διακόσμηση της μάσκας (πούλιες, φτερά, χρυσόσκονες, μαλλιά κ.α.).   Καλό θα ήταν να φέρετε και μια ποδιά ή να φορέσετε παλιά ρούχα, που δεν θα λυπηθείτε αν λερώσουν. Και μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί το κέφι και τη φαντασία σας!!! Για όλα τα άλλα υλικά θα φροντίσουμε εμείς. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κα Φουκαλά για την εθελοντική προσφορά της.  
Η συμμετοχή στο Εργαστήρι θα γίνει μόνο με προεγγραφές, (υπάρχει ειδική λίστα εγγραφών στο τραπέζι της Λαχειοφόρου αγοράς για τη συμπλήρωση των ονομάτων) και το αργότερο, μέχρι τις 10 περίπου το πρωί της Δευτέρας 16 Φεβρουαρίου στα μέλη του Δ.Σ., προκειμένου να γνωρίζουμε εγκαίρως την ποσότητα της γυψόγαζας που θα χρειαστούμε.
Ευχαριστούμε και σας περιμένουμε…
Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου