Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Εσπερίδα με τίτλο «Σοβαρά Παιχνίδια: Ψηφιακή Τεχνολογία στη Δια Βίου Μάθηση»



Το Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Ινστιτούτο  Έρευνας και Τεχνολογίας Θεσσαλίας διοργανώνουν εσπερίδα με τίτλο «Σοβαρά Παιχνίδια: Ψηφιακή Τεχνολογία στη Δια Βίου Μάθηση» την Τρίτη 28 Μαΐου 2013 στις 17.00 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας (διεύθυνση Μανδηλαρά Νικηφόρου και Σταδίου). Η εσπερίδα αποτελεί συνέχεια ανάλογης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 2013 με τίτλο «Τεχνολογίες Εκπαίδευσης και Παιγνιώδης Μάθηση με Ψηφιακά Μέσα».  Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς, ακαδημαϊκούς, επιστήμονες πληροφορικής, και το ευρύ κοινό. 

Το ακροατήριο θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει καινοτόμες πρακτικές που συνδυάζουν εκπαιδευτική θεωρία και ψηφιακή τεχνολογία με σκοπό τον εμπλουτισμό των ήδη καλά αναπτυγμένων πρακτικών στη δια βίου μάθηση προς όφελος εκπαιδευομένων και διδασκόντων. Το πρόγραμμα των παρουσιάσεων περιλαμβάνει:
Παιδαγωγικές θεωρήσεις και χρήσεις ψηφιακών παιχνιδιών που προωθούν την επικοινωνιακή μάθηση γλωσσών με έμφαση στις πολιτισμικές  επιρροές στην χρήση «κοινών γλωσσών» και στο διαφορετικό τρόπο που χρησιμοποιούνται οι κοινές γλώσσες στα πλαίσια επαγγελματικής επικοινωνίας από άτομα με διαφορετικό πολιτιστικό υπόβαθρο. Εφαρμογές της τεχνολογίας οθόνης αφής για την ενδυνάμωση της επικοινωνίας μέσα στην τάξη. 

Ψηφιακές εφαρμογές που βασίζονται σε εικονικούς κόσμους και εμπλουτίζουν τη διδασκαλία γεωμετρίας και μαθηματικών στο γυμνάσιο λαμβάνοντας υπόψη τα  προγράμματα σπουδών στην Ελλάδα και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Μεθοδολογία για την αξιολόγηση της πρόσθετης αξίας των παιχνιδιών ως εκπαιδευτικών εργαλείων. Την πλατφόρμα Arduino και την εφαρμογή της σε φυσικό προγραμματισμό. Και τέλος ένα δίκτυο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την ενθάρρυνση της ανταλλαγής γνώσης ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς σε θέματα ενσωμάτωσης παιχνιδιών στη μάθηση. 

Η εσπερίδα διοργανώνεται για λόγους διάχυσης στα πλαίσια ερευνητικών σχεδίων σχετιζόμενων με την εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών στη μάθηση, στη σύνθεση της γνώσης, και στην εμπέδωση δεξιοτήτων με συγχρηματοδότηση από το πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιστημονικός υπεύθυνος των σχετικών ερευνητικών δραστηριοτήτων είναι ο Καθ. Ηλίας Χούστης, Διευθυντής του ΙΕΤΕΘ, ενώ το συντονισμό τεχνικής υλοποίησης έχει η κ. Χαρίκλεια Τσαλαπάτα, Μηχανικός Λογισμικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Καθ. Ηλίας Χούστης και ο Πρόεδρος του Τμήματος Η/Υ Αν. Καθ. Παναγιώτης Μποζάνης. Ομιλητές θα είναι οι κ.κ. Χαρίκλεια Τσαλαπάτα, Olivier Heidmann, Ρενέ Αλιμήση, Σπύρος Τσαλαπάτας, και Σπύρος Κούριας, επιστημονικοί συνεργάτες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του ΙΕΤΕΘ.
Στο ακροατήριο θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν με την κ. Χαρίκλεια Τσαλαπάτα στο τηλέφωνο 24210-74513

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου