Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

«Συμβουλευτικός Σταθμός» με δωρεάν επιστημονικές συμβουλές!



Δημιουργήθηκε από γονείς του 21ου Δημ. Σχολείου Βόλου, 
με τις υπηρεσίες ψυχολόγου, κοινωνιολόγου κ.α.

Νέα δημοσιεύματα για το σχολείο μας φιλοξένησαν τα τοπικά ΜΜΕ και τα ευχαριστούμε για τη γενικότερη συμπαράσταση.
Όπως αναφέρθηκε, "στη δημιουργία «Συμβουλευτικού Σταθμού» για γονείς -κηδεμόνες παιδιών, καθώς και σε όσους εκπαιδευτικούς του σχολείου το επιθυμούν, προχώρησε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 21ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, σε συνεργασία με  το Κέντρο Συμβουλευτικής Στήριξης & Ενημέρωσης – (Κε.Συ.Σ.Ε.) 

Η συγκεκριμένη δράση στοχεύει στη συμβουλευτική– στήριξη και ενημέρωση γονέων & κηδεμόνων που τα παιδιά τους βρίσκονται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, μετά και τα πολλαπλά αιτήματα που υπήρχαν, για συμβουλές περί θεμάτων όπως της παιδικής βίας και επιθετικότητας, της φοβίας, της σωστής συμπεριφοράς, τις σχέσεις στην οικογένεια, της σωστής μελέτης κ.λ.π.
Πιο συγκεκριμένα, η δράση παρέχει στους γονείς που οι ίδιοι το επιθυμούν, δωρεάν ενημέρωση και συμβουλευτική πάνω σε μικρά ή μεγαλύτερα θέματα που τους απασχολούν, από εξειδικευμένο ψυχολόγο ή άλλο επιστήμονα.

Για να γίνει η παραπάνω δράση λειτουργική, οι συναντήσεις διεξάγονται κατόπιν συνεννόησης με τους υπεύθυνους λειτουργίας, στο χώρο του Κέντρου ώστε να τηρείται παράλληλα το απόρρητο και η εχεμύθεια.
Ο/η σύμβουλος συνεργάζεται με τους γονείς κατόπιν ραντεβού που κλείνουν οι ενδιαφερόμενοι στο τηλέφωνο του Κέντρου (24210-25571 Ανθ. Γαζή 131- Τ.Κ 38333 Βόλος), αναφέροντας ότι πρόκειται για γονείς- κηδεμόνες που συμμετέχουν στο «Συμβουλευτικό Σταθμό» του συλλόγου.
Θέματα συζήτησης με τον εκάστοτε επιστήμονα, μπορεί να αφορούν τις πιο απλές απορίες για τη συμπεριφορά του παιδιού, μέχρι και πιο σημαντικές ίσως διαπιστώσεις".

Ενημερωτικές εκδηλώσεις

Ο Σύλλογος παράλληλα, με τη σημαντική αρωγή της διευθύντριας και εκπαιδευτικών, διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση με σημαντική ανταπόκριση γονέων και θέμα «Επιθετικότητα παιδιών, τρόποι αντιμετώπισης, συμβουλές», όπου μίλησε η κα Μαρία Τόπα, ψυχολόγος Επιστημονική & Διοικητική Υπεύθυνη του Κε.Συ.Σ.Ε..
Η δεύτερη ενημερωτική εκδήλωση, αφορούσε τις «Σχέσεις γονέων- παιδιών, συμβουλές», όπου μίλησε η κα Δήμητρα Κοντοχρήστου, ψυχολόγος.
Παράλληλα, ο Σύλλογος σε συνεργασία με την «Ένωση Καταναλωτών Βόλου», διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση, με θέματα: «Τον οικογενειακό προϋπολογισμό, το Ν.3869  για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, την «Πράσινη αειφόρο κατανάλωση» και το θέμα «Παιδιά και Ίντερνετ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου