Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων




Δωρεάν, στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δ. Βόλου
Μοτο

Ξεκινά η λειτουργία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του Δήμου Βόλου, για την υλοποίηση προγραμμάτων Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων, σε συνεργασία του Δήμου Βόλου με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (δια της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης). Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες (άνεργοι και εργαζόμενοι) κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, εντελώς δωρεάν και η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη 21 Μαΐου.

Όπως τόνισε σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Δια βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ.Δημ. Δερβένης «ο Δήμος Βόλου ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για τη δυνατότητα υλοποίησης προγραμμάτων Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Δήμο μας. Τώρα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσουμε κάποια από τα προγράμματα αυτά και καλούμε τους πολίτες του Δήμου μας, εργαζόμενους, άνεργους, γονείς, μετανάστες, άτομα ειδικών κοινωνικών ομάδων, που επιθυμούν να επιμορφωθούν εντελώς δωρεάν, να δηλώσουν συμμετοχή για να ενταχθούν στα υπό σύσταση τμήματα. 

Για να εξυπηρετήσουμε τους δημότες μας, μαθήματα εκτός από την πόλη του Βόλου θα μπορούν να γίνονται και στην Αγριά, τη Ν. Αγχίαλο και την Πορταριά. Η δράση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει ο Δήμος βόλου σε συνεργασία και με άλλους τοπικούς φορείς, με στόχο την υλοποίηση ενός Τοπικού Σχεδίου για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση».
Να σημειωθεί ότι η δράση εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8  και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Τα προγράμματα

Στο  Δήμο Βόλου μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:

Α/Α
ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ
ΩΡΕΣ
4.4
Αγγλικά για το χώρο εργασίας (Α2 - Β1)
25
4.7
       Γερμανικά για τον τουρισμό(Α1-Α2 )
25
4.8
       Ιταλικά για τον τουρισμό(Α1-Α2 )
25
2.1
       Περιβάλλον και καθημερινή ζωή
25
6.10
        Τοπική Ιστορία
25
   3.1
       Επεξεργασία κειμένου – Διαδίκτυο (Ι)
50
   3.2
      Υπολογιστικά Φύλλα – Παρουσιάσεις (ΙΙ)
50


Τα προγράμματα θα μπορούν να υλοποιούνται στους εξής χώρους :
-IΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ – ΣΔΕ  (Επτά Πλατανιών  - Ζάχου)
-ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΩΝ ΒΟΛΟΥ “ΔΙΑΥΛΟΣ” (Τοπάλη – Δημητριάδος)
-ΚΤΙΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΙΑΣ
-ΕΠΑΛ  ΑΓΡΙΑΣ
-ΚΤΙΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ
-ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ
-1o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ «Ν. ΤΣΟΠΟΤΟΣ»

Δικαιολογητικά

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτούνται:
1. Η συμπλήρωση σχετικής αίτησης (διατίθεται στο Κ.Δ.Β.Μ. και στην ιστοσελίδα του Δήμου
http://dimosvolos.gr)
2. Φωτοτυπία Αστ. Ταυτότητας ή Διαβατηρίου
Για εγγραφές απευθυνθείτε στο Κ.Δ.Β.Μ Δήμου Βόλου: Τοπάλη  12 – Δημητριάδος (Κτίριο Σκενδεράνη)3ος όροφος – Γραφείο Δια βίου Μάθησης τηλ : 2421097657 & 2421097656
Υποβολή αιτήσεων: Δευτέρα έως Παρασκευή 11:30 π.μ. Έως 14:00 μ.μ.
Δηλώσεις συμμετοχής από 21/05/2013.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου