Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Δωρεάν εξετάσεις ζητά η Ένωση Συλλόγων Γονέων




Από την ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ
λάβαμε την παρακάτω επιστολή και σας την κοινοποιούμε:
                                                                                                                               ΒΟΛΟΣ 30/5/2013

Κατόπιν συνεδρίασης του Δ.Σ.της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και μετά απο την ανταλλαγή απόψεων και σχετικών προβληματισμών ανακοινώνονται τα εξής:
***Με αφορμή μια σειρά ιατρικών δικαιολογητικών(απο καρδιολόγο,οφθαλμίατρο,οδοντίατρο)
που απαιτούνται, τόσο για την πρώτη εγγραφή των μαθητών στα σχολεία(Νηπειαγωγείο-Α Δημοτικού),όσο και για τις υπόλοιπες τάξεις ΖΗΤΟΥΜΕ απο την 5η ΥΠΕ και όλους τους
αρμόδιους φορείς να συγκροτήσουν κλιμάκια-επιτροπές γιατρών(αντίστοιχων ειδικοτήτων) στο
Δημόσιο Νοσοκομείο ή στις Υπηρεσίες του ΙΚΑ και ΕΟΠΠΥ,όπου θα μπορούν -κατόπιν ραντεβού-
στο χρονικό διάστημα από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο, να εξετάζονται όλοι οι μαθητές -κάνοντας τις
αντίστοιχες ιατρικές εξετάσεις-ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Δεν θα πρέπει να υπάρξει κανένας μαθητής που για οικονομικούς λόγους δεν θα εξεταστεί
απο γιατρούς!Η Υγεία,ως κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα,αποτελεί υποχρέωση του κράτους και πρέπει να παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ σε όλους τους πολίτες.!..Το αγαθό τηςανθρώπινης ζωής είναι αδιαπραγμάτευτο!!

***Συμπαραστεκόμαστε στο αίτημα του 7ου,9ου Γυμνασίου,6ου Λυκείου(και όλου του Συγκροτήματος  Μουρτζούκου) που αντιδρούν έντονα στην απόφαση του Δήμου για λειτουργία
Λαικής Αγοράς επί της οδού Χείρωνος.
Στον συγκεκριμένο δρόμο έχουν είσοδο τα ανωτέρω σχολεία,με 900 περίπου μαθητές,το Δημοτικό ΙΕΚ,καθώς και όλο το σχολικό συγκρότημα Μουρτζούκου, που περιλαμβάνει τα γραφεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης,το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας κλπ.!!
Τα προβλήματα που θα προκύψουν απο την εφαρμογή αυτού του σχεδίου είναι σοβαρά και δεν κατανοούμε με ποιό σκεπτικό αποφασίστηκε ο συγκεκριμένος δρόμος...Ήταν η τελευταία λύση?!
Τα κυριότερα αφορούν, κατά αρχάς, στην δυσκολία άμμεσης και ανεμπόδιστης πρόσβασης μαθητών,γονέων και πολιτών στο σχολικό συγκρότημα!!...Στην ασφάλεια και τον έλεγχο των παιδιών μας!

Ποιός θα αναλάβει την ευθύνη που σε περίπτωση ατυχήματος κάποιου μαθητή θα χρειαστεί άμμεση πρόσβαση ασθενοφόρου???(όπως συνέβη τελευταία)...
Ποιός θα αναλάβει την ευθύνη όταν χρειαστεί άμμεση πρόσβαση πυροσβεστικής??Ή το  πιo σύνηθες...Πώς ο γονιός θα παραλάβει απρόσκοπα το αδιάθετο παιδί του με αυτοκίνητο??
Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα που δημιουργείται, είναι η παρεμπόδιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και η δυσκολία λειτουργίας του διδακτικού έργου λόγω μεγάλης ηχορύπανσης  του χώρου! Ζητούμε λοιπόν την απομάκρυνση της λαικής απο τον συγκεκριμένο χώρο και την εγκατάσταση της σε άλλη περιοχή.
 
Το Δημόσιο Σχολείο έχει ανάγκη,περισσότερο απο ποτέ,την ουσιαστική και αμέριστη στήριξη της πολιτείας!

                                    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ                             ΠΑΠΑΓΓΕΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ(ΤΙΝΥ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου