Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Διαμαρτυρία της Ένωσης Γονέων για διαθεσιμότητα σχολικών φυλάκων




Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της και καταγγέλλει τυχόν απόλυση ή διαθεσιμότητα των σχολικών φυλάκων των σχολείων, «συμπαραστεκόμενη στον δίκαιο αγώνα τους», όπως αναφέρεται σε έγγραφο που απέστειλε στα Υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών.
Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, «απαιτούμε την παραμονή των ήδη υπαρχόντων εργαζομένων στα σχολεία του Δήμου μας, ο αριθμός των οποίων είναι ήδη ελλιπής.

Η προσφορά του θεσμού της φύλαξης των σχολικών κτιρίων στην ομαλή λειτουργία της σχολικής κοινότητας, η προστασία από φθορές-κλοπές-βανδαλισμούς, η προστασία των μαθητών από εξωσχολικούς και διακίνηση ναρκωτικών, η προσφορά των υπηρεσιών τους πέρα από τα προβλεπόμενα καθήκοντα τους και γενικά το έργο των σχολικών φυλάκων, τους καθιστά απαραίτητους για την διασφάλιση της απρόσκοπης λειτουργίας των σχολείων μας.
Χρόνια τώρα, προστάτες και φίλοι των παιδιών μας, συνοδοιπόροι στην σχολική ζωή τους, δίπλα στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς παρέχουν απλόχερα τις υπηρεσίες τους.                                                                                                                                                                                      Οι αλλαγές που βιώνουμε τελευταία στην Παιδεία ,υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο το δημόσιο-δωρεάν σχολείο, μεταθέτοντας ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης του κράτους στους γονείς, που καλούνται να καλύψουν λειτουργικές ανάγκες της Εκπαίδευσης! Γεγονός που μας βρίσκει τελείως αντίθετους και δεν θα επιτρέψουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου