Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Ραντεβού για καθάρισμα στον Άναυρο...




Θα συναντηθούν ο Σύλλογος Γονέων του 21ου και ο Σύλλογος Γονέων του 7ου Δημ. Σχολείου, για το πρόγραμμα της HELMEPA

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013, οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων των 21ου και 7ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου, δίνουν ραντεβού για καθάρισμα της ακτής Αναύρου στις 10:30 το πρωί, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας εκστρατείας εθελοντικού καθαρισμού των ακτών που προωθεί η HELMEPA, από τις 21 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 21 Οκτωβρίου.
Η συγκεκριμένη δράση έχει καταγραφεί ήδη στον παγκόσμιο χάρτη των παρεμβάσεων καθαρισμού, ενώ ως σημείο συνάντησης, δόθηκε η αφετηρία των αστικών λεωφορείων στον Άναυρο.
Στην ενέργεια καθαρισμού, που έχει τόσο συμβολικό όσο και ουσιαστικό χαρακτήρα, αναμένεται να συμμετέχουν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί των δύο σχολείων του Βόλου, ενώ ως περιοχή δράσης, έχει οριστεί η ακτογραμμή από τις εκβολές του Αναύρου, μέχρι σχεδόν μετά το ύψος του Μουσείου.
Από τους συμμετέχοντες θα γίνει διαχωρισμός των κοινών σκουπιδιών από τα ανακυκλώσιμα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αρωγός στην προσπάθεια, είναι η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου και η αρμόδια αντιδήμαρχος Νατάσα Οικονόμου.
Θα διατεθούν σακούλες απορριμμάτων από την υπηρεσία, ενώ στο τέλος της δράσης, η αποκομιδή των σκουπιδιών θα γίνει από φορτηγάκι της διεύθυνσης Καθαριότητας, με τη συνδρομή των εργαζομένων.
Από τους διοργανωτές, γίνεται ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής και βοήθειας και από άλλους φορείς, συλλόγους και μεμονωμένους ενδιαφερόμενους. (Γάντια μιας χρήσεως, θα δοθούν απ΄ τους διοργανωτές). Οι συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους, νεράκι και καπέλο. 
Περιμένουμε μικρούς και μεγάλους εθελοντές την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στις 10:30 το πρωί!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου