Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Υπ. Παιδείας: Προσοχή στις εκδρομές των μαθητών λόγω ρίψης εμβολίων για τη λύσσα


Τα εμβόλια έχουν μορφή μικρού κύβου, χρώματος καφέ , μοιάζουν με σοκολάτα!

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί κατά τους περιπάτους και τις σχολικές εκδρομές στο ύπαιθρο , λόγω  ρίψης εμβολίων κατά της λύσσας των άγριων ζώων, αναφέρει έγγραφο υπηρεσίας της Δημόσιας Υγείας  που απευθύνεται σε  Σχολικές  Μονάδες.

Στο ίδιο έγγραφο υπογραμμίζεται πως από την ημερομηνία ρίψης , από αέρος των αντιλυσσικών εμβολίων σε δασικές και αγροτικές περιοχές,  και για δυο εβδομάδες, ισχύουν οι ακόλουθες οδηγίες ειδικά για τα παιδιά:
Α.Τα εμβόλια είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο διότι μπορεί να μεταδώσουν τον ιό της λύσσας και στην εξωτερική τους επιφάνεια  φέρουν προειδοποιητική σύμανση.
Β.Αν το εμβόλιο δόλωμα είναι άθικτο και όχι κατεστραμμένο και δεν υπάρχει επαφή με το υγρό της κάψουλας δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης, ωστόσο μην το ακουμπάτε με  γυμνά  χέρια 
Γ. Σε περίπτωση τυχαίας επαφής με το υγρό περιεχόμενο της κάψουλας του εμβολίου δολώματος, επικοινωνήστε αμέσως με γιατρό.
Δ. Τα εμβόλια έχουν μορφή μικρού κύβου, χρώματος καφέ , μοιάζουν με σοκολάτα και έχουν μυρωδιά ψαριού που έλκει τις αλεπούδες και απωθεί τους ανθρώπους

Sos απ το υπ. Παιδείας προς τους μαθητές για την επανεμφάνιση της λύσσας
Το υπουργείο Παιδείας με έγγραφο καλεί όλους τους Διευθυντές των Δημοτικών , Γυμνασίων και Λυκείων   να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στον υπαρκτό κίνδυνο της λύσσας, αναθέτοντας  εκ περιτροπής  σ’ έναν εκπαιδευτικό  του σχολείου τους να ενημερώνει, κάθε εβδομάδα για 15  λεπτά της ώρας, τους μαθητές για τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού της λύσσας , παρουσιάζοντας και διανέμοντας τα φυλλάδια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
 
Πηγή: esos.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου