Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Δεκαπέντε σακούλες με σκουπίδια απ΄τον Άναυρο!



Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά… δεκαπέντε σακούλες μεγάλου μεγέθους με κοινά σκουπίδια, και άλλες δύο σακούλες με ανακυκλώσιμα είδη, κατάφεραν να μαζέψουν οι συμμετέχοντες στην ενέργεια καθαρισμού της ακτής του Αναύρου που διοργάνωσαν την περασμένη Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013, οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων των 21ου και 7ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου.


Γονείς και παιδιά έδωσαν ραντεβού για καθάρισμα της ακτής, στις 10:30 το πρωί, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας εκστρατείας εθελοντικού καθαρισμού των ακτών που προωθεί η HELMEPA, από τις 21 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 21 Οκτωβρίου.
Η συγκεκριμένη ενέργεια μάλιστα, είχε καταγραφεί ήδη στον παγκόσμιο χάρτη των παρεμβάσεων καθαρισμού, ενώ ως περιοχή δράσης, είχε οριστεί η ακτογραμμή από τις εκβολές του Αναύρου, μέχρι σχεδόν μετά το ύψος του Αρχαιολογικού Μουσείου.
Από τους συμμετέχοντες έγινε διαχωρισμός των κοινών σκουπιδιών από τα ανακυκλώσιμα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αρωγός στην προσπάθεια, ήταν η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου (σε επικοινωνία με τον κ. Ταμπακόπουλο που τον ευχαριστούμε) και η αρμόδια αντιδήμαρχος Νατάσα Οικονόμου.


Διατέθηκαν σακούλες απορριμμάτων από την υπηρεσία, ενώ στο τέλος της δράσης, η αποκομιδή των σκουπιδιών έγινε από φορτηγάκι της διεύθυνσης Καθαριότητας, με τη συνδρομή εργαζόμενου.
Σύμφωνα με τον απολογισμό που έγινε, στη δράση στην οποία συμμετείχαν 26 ενήλικες και παιδιά, συγκεντρώθηκαν 15 σακούλες απορριμμάτων και δύο με ανακυκλώσιμα υλικά, συνολικού βάρους περίπου 80 κιλών.
Είναι εντυπωσιακό πάντως το γεγονός, ότι μαζεύτηκαν πάνω από 500 αποτσίγαρα!!!, 75 συσκευασίες τροφίμων, πώματα μπουκαλιών, καλαμάκια, μπουκάλια, κονσέρβες, σακούλες, μαχαιροπίρουνα, πετονιές, φάρμακα, πάνες, λάστιχα και αναπτήρες.
Υπήρξαν όμως και απορρίμματα, τα οποία παρουσίασαν μια … μοναδικότητα, όπως ρόδες από καροτσάκι, σαγιονάρες και παντόφλες, τάπερ φαγητού, παντελόνια, αλλά μέχρι και … τεχνητή οδοντοστοιχία. 


Οι πρόεδροι των δύο Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των 21ου και 7ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου κ.κ. Ηλίας Κουτσερής και Ιάκωβος Δημητρώφ, αφού ευχαρίστησαν τους συμμετέχοντες, τόνισαν ότι μια τέτοια κίνηση με την βασική παρότρυνση της HELMEPA, έχει τόσο συμβολικό, όσο και ουσιαστικό αποτέλεσμα, με οφέλη για τα ίδια τα παιδιά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου