Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ

        

                   

Η Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Νομού Μαγνησίας (Ε.Π.Φ.Α.) εξερευνώντας τα μονοπάτια της Θεσσαλίας, διοργανώνει πεζοπορία στον Κάτω Όλυμπο την  Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που μας εστάλη, "ο Όλυμπος, θεωρείται το ιερό βουνό, στο οποίο οι θεοί των Ελλήνων πήραν τη μορφή που ύμνησαν οι ποιητές και απαθανάτισαν οι καλλιτέχνες. Αποτελεί για όλους το υψηλότερο και το πιο ξακουστό ελληνικό βουνό. Βρίσκεται αντίκρυ από τον Κίσσαβο, ανάμεσα στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία.

Το υψηλότερο σημείο του Κάτω Ολύμπου κατέχει η Καλλιπεύκη (Νεζερός) και είναι η αφετηρία της διαδρομής μας. Βρίσκεται στα βορειοανατολικά του Νομού, κοντά στην πανέμορφη Κοιλάδα των Τεμπών, 58χλμ από τη Λάρισα και 130 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Είναι κτισμένη σε υψόμετρο 1.100μ. και περιτριγυρίζεται από πυκνά δάση οξιάς, βελανιδιάς, έλατου και πεύκου. Είναι ένα από τα ωραιότερα ορεινά παραδοσιακά χωριά του Νομού Λάρισας.

Από τον χώρο αναψυχής του χωριού (με την ονομασία Πατωμένη), ανεβαίνουμε στην κορυφή του Κάτω Ολύμπου, την Μεταμόρφωση σε υψόμετρο 1565μ. Η διαδρομή είναι μικτή μονοπάτι-χωματόδρομος και από την κορυφή έχουμε θέα σχεδόν 360ο μοίρες, τις επιβλητικές κορυφές του Ολύμπου και του Κισσάβου, την Χαλκιδική, την Κατερίνη, την Θεσσαλονίκη, τον κάμπο της Λάρισας και την αποξηραμένη λίμνη Ασκουρίδα κάτω από τα πόδια μας.
Η διαδρομή είναι περίπου 3-3.30 ώρες (8.30 χιλιόμετρα), δεν έχει δυσκολίες και ενδείκνυται για όλον τον κόσμο.

Καλούμε τα μέλη μας και όσους αγαπούν την φύση και την πεζοπορία να συμμετέχουν και να απολαύσουν μια μέρα στο βουνό.
Η αναχώρηση με λεωφορείο θα γίνει μπροστά από το Δημαρχείο του Βόλου και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε να επικοινωνείτε εγκαίρως  με τον Γραμματέα της Ε.Π.Φ.Α. κ. Μπαλατσό Χρήστο στο τηλ.: 6974076382.
Επίσης, πληροφορίες σχετικά με όλες τις προγραμματισμένες δράσεις θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://sites.google.com/site/epfamag/ καθώς και στο προφίλ μας στο Facebook: ΕΝΩΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ (Ε.Π.Φ.Α.)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου