Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Ημέρα ασφαλούς διαδικτύου…



«Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο διαδίκτυο»

Για 11η συνεχή χρονιά θα εορταστεί και φέτος η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day), την Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014, σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο, τελώντας υπό την αιγίδα της Αντιπροέδρου για την Ε.Ε. και Επιτρόπου για την Ψηφιακή Ατζέντα, Neelie Kroes. Η θεματική του φετινού εορτασμού είναι να δημιουργήσουμε από κοινού ένα καλύτερο Διαδίκτυο, με σύνθημα: «Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο! (Lets create a Better Internet Together!)».
 Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης, INSAFE[1], με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Εορτάζεται πάντα τη 2η ημέρα της 2ης εβδομάδας του 2ου μήνα του χρόνου!
 Στην Ελλάδα, ο εορτασμός διοργανώνεται αποκλειστικά από τη Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, επίσημο εκπρόσωπο του Δικτύου INSAFE στη χώρα μας.
Για τον εορτασμό, το Saferinternet.gr μαζί με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», συνδιοργανώνουν την κεντρική εκδήλωση για την ημέρα αυτή την Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου, στις Συνεδριακό Κέντρο του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος», στην Αγ. Παρασκευή, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων. Το συνέδριο υλοποιείται με τη στήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, του Ενημερωτικού Κόμβου για την ασφάλεια στου Διαδικτύο του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, της εταιρίας Wind, της Alpha Bank και της Google.
Η φετινή εκδήλωση θα έχει μια ξεχωριστή δομή δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά και τους νέους να πρωταγωνιστήσουν σε όλη τη διάρκειά της. Στο συνέδριο έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 400 συμμετέχοντες. Για όσους δεν μπόρεσαν να λάβουν θέσεις στο συνέδριο, η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Διαδικτύου στη διεύθυνση http://vod.sch.gr/video/iptv/646. Το πρόγραμμα του συνεδρίου είναι αναρτημένο στον ιστοχώρο www.saferinternetday.gr
Χώρος διεξαγωγής συνεδρίου: Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», Πατριάρχη Γρηγορίου και Νεαπόλεως, Αγία Παρασκευή. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με:
Δρ. Βερόνικα Σαμαρά, Συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου & Επικεφαλής της Δράσης Ενημέρωσης Saferinternet.gr, κιν.  6931 016016.


[1]     Το INSAFE είναι το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αποτελείται από 30 κέντρα σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ισλανδία, τη Νορβηγία και τη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου