Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Νέα δημοσιεύματα για την κοινωνική αλληλεγγύη στο σχολείο μας...




Για μια ακόμη φορά τα τοπικά ΜΜΕ μας τίμησαν με την αναγραφή θεμάτων (για την κοινωνική αλληλεγγύη) που αφορούν στο σχολείο μας και τα ευχαριστούμε. Όσοι επιθυμείτε, κάντε "κλικ" στα παρακάτω λινκ.




Μηνύματα ευαισθητοποίησης και ενθάρρυνσης της κοινωνικής αλληλεγγύης προσπάθησαν να πετύχουν μεταξύ άλλων, μέσα από τις δράσεις που αναπτύσσουν στο χώρο του σχολείου, τα μέλη του Συλλόγου Γονέων, στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου.

Τις προηγούμενες ημέρες, άλλες 80.000 περίπου πλαστικά καπάκια τα οποία συγκεντρώθηκαν πριν τις γιορτές, μεταφέρθηκαν με τη βοήθεια της «Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων» και του εκπροσώπου κ. Βασίλη Ηλιόπουλου, αλλά και την συνδρομή του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, στον Σύλλογο Παραπληγικών Λαμίας, προκειμένου να δοθούν για ανακύκλωση, με την παράλληλη προσφορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου ή άλλου ιατρικού οργάνου σε συνάνθρωπο που το έχει ανάγκη.

Στο μεταξύ, όλα τα καπάκια που συγκεντρώθηκαν μετά τις γιορτές, αποφασίστηκε μετά από έκκληση που υπήρξε, να δοθούν στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης Βόλου (ΕΕΕΕΚ), για την προσφορά καροτσιού σε νεαρό μαθητή που το έχει ανάγκη.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι από το 2012 μέχρι σήμερα, η σχολική κοινότητα του 21ου Δ.Σ. Βόλου, έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες καπάκια, δείχνοντας το δρόμο της αλληλεγγύης σε πολλούς φορείς ακόμη σε επίπεδο Μαγνησίας, ενώ δεν είναι τυχαίο, ότι σύλλογοι ακόμη και από άλλες περιοχές της χώρας, όπως το Ηράκλειο, την Πάτρα, τα Γρεβενά κ.α. συμβουλεύονται το Σύλλογο Γονέων για τον τρόπο λειτουργίας της δράσης, δημιουργώντας ένα άτυπο δίκτυο!



www.magnesianews.gr














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου