Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

«Εργαστήριο Αποκριάτικης Μάσκας» στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου




 «Εργαστήριο Αποκριάτικης Μάσκας», για παιδιά, γονείς, γιαγιάδες και … παππούδες στο σχολείο μας!!! Μια μοναδική ευκαιρία, ώστε 40 μαθητές του σχολείου μας να κατασκευάσουν μια αυθεντική βενετσιάνικη μάσκα και να την πάρουν μαζί τους, θα έχουν την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014, τα παιδιά που θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Συλλόγου. 

Ο κ. Giovanni Albino ιατρός, γνωστός καλλιτέχνης και γραμματέας του συλλόγου "AMICI D’ITALIA" στο Βόλο, μαζί με την κα Franca Di Fulvio, πρόεδρο του συλλόγου, θα βρίσκονται με εθελοντική συμμετοχή, από τις 5 μέχρι τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης σε χώρο του σχολείου και μαζί με τα παιδιά που θα ανταποκριθούν, θα φτιάξουν μοναδικές χειροποίητες μάσκες! Στη διαδικασία, μπορούν να λάβουν μέρος για να ζήσουμε όλοι μαζί, όμορφες στιγμές, τόσο οι γονείς, όσο και οι παππούδες των παιδιών… 



Η πρώτη προετοιμασία και τα καλούπια των μασκών, έγιναν ήδη το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, από γονείς και παιδιά που ανταποκρίθηκαν σε σχετικό κάλεσμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η συμμετοχή αφορά μέχρι 40 μαθητές. Θα τηρηθεί ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ, μέχρι τη συμπλήρωση του αριθμού. Εάν δεν συμπληρωθεί ο αριθμός από μαθητές, μπορούν να συμμετάσχουν οι γονείς.
Δηλώσεις συμμετοχής έως την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου μέχρι τις 5 μ.μ. με τηλεφώνημα ή μήνυμα στα τηλέφωνα: Ηλίας Κουτσερής τηλ.: 6944-168991 (vodafone) και Ελένη Γιαννούλου 24210-71977 (πρωϊνές ώρες). 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τα παιδιά που θα συμμετέχουν θα πρέπει να φέρουν μαζί τους, μια κόλλα σωληνάριο-ρευστή και οποιαδήποτε υλικά μπορεί να έχουν στο σπίτι τους και επιθυμούν με αυτά να δημιουργήσουν-διαμορφώσουν τη μάσκα τους, την οποία και θα πάρουν μαζί τους!!! Τα υλικά μπορεί να είναι κορδέλες, τούλι, χάντρες, κουμπιά, χαρτιά περιτυλίγματος, ρετάλια, κλωστές, νήματα, χαρτί γκοφρέ, μαρκαδόρους για ζωγραφική κ.λ.π.


Ο Σύλλογος "AMICI D’ITALIA" που δραστηριοποιείται στο Βόλο, έχει βοηθήσει και στις πρόσφατες εκδηλώσεις των Χριστουγέννων στο σχολείο μας, ενώ προσωπικά η κα Franca Di Fulvio, πρόεδρος του συλλόγου,είναι πάντα δίπλα στα αιτήματα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και την ευχαριστούμε. Μαζί με τον κ. Giovanni Albino, ανταποκρίηκαν εθελοντικά στο κάλεσμά μας για την κατασκευή της μάσκας.



Ποιος είναι ο Giovanni Albino
που συμμετέχει εθελοντικά στη δράση μας 

Γεννήθηκε στο Ferrazzano της Ιταλίας κοντά στη Ρώμη, το 1946. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης απ’οπου αποφοίτησε στο 1981 και στη συνέχεια πήρε την ειδικότητα στη Γενική Ιατρική στην Ελλάδα το 1990. Τα ενδιαφέροντά του για τις Εικαστικές Τέχνες ήταν παράλληλο με τις ιατρικές του σπουδές. Αφιέρωνε πολύ χρόνο στη μελέτη της ιστορίας της Τέχνης, στις τεχνικές και στη φωτογραφία. Στην Ελλάδα ήρθε για πρώτη φορά το 1972. Εντυπωσιασμένος από το φυσικό τοπίο, συνέχισε συχνές επισκέψεις και στο εσωτερικό της χώρας. Τα μουσεία, οι αρχαιολογικοί χώροι, οι άνθρωποι και τα έθιμα που βίωσε, τον έκαναν να δεθεί στενά με τον τόπο.                                                                                                                                                                                   Έτσι καταγοητευμένος από τις ομορφιές, αποφάσισε να εγκατασταθεί στο Βόλο τα τελευταία 20 χρόνια, απ’όπου κατάγεται και η αρχιτεκτόνισσα γυναίκα του. Πρωτοϋπηρέτησε ως ιατρός στο νησί της Σκιάθου όπου τις ατέλειωτες ώρες των εφημερίων του, άρχισε να γεμίζει με σχέδια, προσχέδια και ζωγραφικά έργα, ξαναζωντανεύοντας την έντονη αγάπη για την ζωγραφική.                                       Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Ζαγορά του Πηλίου ως διευθυντής στο Ε.Σ.Υ. του εκεί Κέντρου Υγείας.                                                                                                                                                                  Το τοπίο του Πηλίου, τα χρώματα, η απέραντη θάλασσα του Αιγαίου, οι εμπειρίες και οι προσωπικές του αναζητήσεις τον έφεραν πολύ κοντά στη συστηματική δημιουργία, όχι μόνο της φωτογραφίας και ζωγραφικής αλλά και της γλυπτικής.                    Πειραματίσθηκε σε πολλά υλικά αλλά τελικά το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του εστιάστηκε στο ξύλο, υλικό πλούσιο στο Πήλιο που συλλέγει στα δάση και τις παραλίες. Ο Τζιοβάννι Αλμπίνο έχει εκθέσει τα έργα του σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε πολιτιστικά κέντρα της περιοχής. Τακτικό μέλος της «Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Καλλιτεχνών». Έργα του βρίσκονταν σε ιδιωτικές συλλογές και στην Καθολική Εκκλησία του Βόλου. Ο Giovanni Albino, είναι ένα ενεργό και δραστήριο μέλος σε πολλές πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου Βόλου και Ζαγοράς.                                                                                                                                                                            Έχει οργανώσει εκθέσεις Ελλήνων και Ιταλών Εικαστικών στις οποίες συμμετείχε και ο ίδιος με σκοπό τη γνωριμία, την ανταλλαγή και την σύσφιξη σχέσεων , μέσω της Τέχνης. Έχει οργανώσει και δουλέψει ως Γλύπτης για τις γιορτές του Καρναβαλιού στη Ζαγορά και στο Βόλο. Έχει δώσει διαλέξεις με θέμα τη λαϊκή παράδοση και Τέχνη της πατρίδας του με σκοπό η γνωστοποίηση της στο Βολιώτικο κοινό. Τα έργα του έχουν παρουσιαστεί από το τοπικό τύπο και την TV (ΕΡΤ 3).                       
Έργο του υπάρχει στο Λεύκωμα (τόμος ΙΙ) συγχρόνων καλλιτεχνών ιατρών. ¨Έκδοση 2010. Έλληνες κριτικοί Τέχνης, όπως η Χρύσα Δραδάχη , Διευθύντρια του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Βόλου, και Ιταλοί, όπως η AnnaAmendolagine, Διευθύντρια του Istituto Italiano di Cultura στη Sofia, έχουν μελετήσει το περιεχόμενο των έργων του και τα έχουν παρουσιάσει στο κοινό. Ο Giovanni Albino είναι γραμματέας του συλλόγου "AMICI D’ITALIA" στο Βόλο.                                          

Του έχει δοθεί, από την Ιταλική Δημοκρατία, ο τίτλος του "Cavaliere dell’ordine della Solidarieta’ Italiana" .Ιππότης Ιταλικής Αλληλεγγύης για την πρόθεση της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου