Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΣΧΟΛΕΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ




Ένα μεγάλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της UNICEF
Λέμε ΟΧΙ στη βία και την εκμετάλλευση

Αθήνα 27 Φεβρουαρίου 2014 - Η UNICEF Ελλάδος καλεί τα σχολεία όλης της χώρας να πουν «Όχι στη βία και την εκμετάλλευση - Ναι στην αλληλεγγύη και την ανθρωπιά με εμβόλια, φαγητό και σχολείο για τα φτωχά παιδιά του κόσμου» μέσα από το Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών». Ένα πρόγραμμα που έχει κερδίσει την αγάπη αμέτρητων εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, απευθύνεται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (Προσχολική, Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια) και υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.
Στόχο έχει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για το έργο της UNICEF και την κατάσταση των παιδιών σε όλο τον κόσμο, την  προώθηση της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού και την εξοικείωση των μαθητών με τα δικαιώματα τα δικά τους και των άλλων παιδιών, ώστε να μάθουν να τα σέβονται αλλά και να συμβάλλουν και οι ίδιοι ως ενεργοί πολίτες με τις δράσεις τους στην προώθηση των Δικαιωμάτων του Παιδιού.
Η UNICEF Ελλάδος μέσα από κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις βαθμίδες παροτρύνει τα σχολεία να επιστρατεύσουν τη φαντασία, τις γνώσεις, τη δημιουργικότητα, την πρωτοβουλία, την εμπειρία τους, τη συστηματική εργασία για να αναδείξουν τη δυναμική που έχει η αλληλεγγύη και ο αλτρουϊσμός.
Οι μαθητές μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες, θα διασκεδάσουν θα παίξουν, θα προβληματιστούν, θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να ασκηθούν στις αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης, του αλτρουϊσμού, της ειρήνης, αλλά ταυτόχρονα να μάθουν να εξερευνούν, να συνδιαλέγονται, να επιχειρηματολογούν, να συμβιώνουν ειρηνικά.
Η UNICEF Ελλάδος θα ανακηρύξει και θα βραβεύσει τα «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών» που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και που με τη δράση τους θα υποστηρίξουν ενεργά το έργο της για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά όλου του κόσμου.
Όσα σχολεία επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα της UNICEF www.unicef.gr
Για πληροφορίες και συνεντεύξεις επικοινωνήστε με τη UNICEF (κ. Ηλίας Λυμπέρης), τηλ.: 210-7255555 ή 6944-653799

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου