Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Βραβευμένες παιδικές και νεανικές ταινίες στο Μουσείο «Τσαλαπάτα»




Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) ξεκινά προβολές βραβευμένων ταινιών που απευθύνονται σε παιδιά, νέους αλλά και όλη την οικογένεια, στα μουσεία του δικτύου του.
Το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα, με αφετηρία την 1η Μαρτίου, θα προβάλλεται δωρεάν και ταυτόχρονα σε όλα τα μουσεία του ΠΙΟΠ μια βραβευμένη ταινία από την πρόσφατη κινηματογραφική παραγωγή. Οι ταινίες, που έχουν επιλεγεί με γνώμονα την ποιότητα και την αισθητική τους και έχουν ως κεντρικούς ήρωες παιδιά, «ταξιδεύουν» τους νεαρούς κινηματογραφόφιλους στον μαγικό κόσμο της μεγάλης οθόνης συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάπτυξη της κριτικής και δημιουργικής σκέψης τους. Όλες  οι ταινίες θα είναι υποτιτλισμένες ή μεταγλωττισμένες στα ελληνικά.
Η πρώτη ταινία που θα παρουσιαστεί ταυτόχρονα και στα επτά μουσεία του δικτύου είναι «Το παιδί ζιγκ-ζαγκ» («The Zigzag Kid», Ολλανδία - Βέλγιο 2012, διάρκεια:95’) του Φλαμανδού σκηνοθέτη Βίνσεντ Βαλ, που βασίζεται στο πολυβραβευμένο μυθιστόρημα του σπουδαίου Ισραηλινού συγγραφέα Νταβίντ Γκρόσμαν. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η  Μαρτίου, στις 11:00 π.μ. Πληρ. τλ: 24210 29844

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου