Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Ημερίδα από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Βόλου



Ημερίδα από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Βόλου σε συνεργασία με το Εργαστήρι Ψυχολογίας και Εφαρμογών στην Εκπαίδευση και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Συμβουλευτικής στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή στην αίθουσα «Κορδάτος» του Πανεπιστημίου.
Όπως αναφέρεται στην σχετική πρόσκληση,  «Μαθησιακές δυσκολίες, ελλείμματα προσοχής, υπερκίνηση. ΔΕΠΥ, η κορωνίδα σε μια πλειάδα διαγνώσεων για παιδιά.
Η ψυχιατρική ιατρικοποιεί την ζωηρότητα και ενεργητικότητα των παιδιών και κυρίως  την αντίσταση τους στη συνεχώς και μεγαλύτερη πίεση για πειθάρχηση. Το σχολείο και η οικογένεια συνεργάζεται σε αυτό και απαλλάσσονται έτσι από την ενδεχόμενη ανάγκη δικής τους αλλαγής. Η απαξίωση ως μέρος του στίγματος της διάγνωσης ενισχύει ευρύτερες κοινωνικές διαδικασίες απαξίωσης των ανθρώπων». Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Βόλου σε συνεργασία με το Εργαστήρι Ψυχολογίας και Εφαρμογών στην Εκπαίδευση και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Συμβουλευτικής στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Σας προσκαλούν στην Ημερίδα «Ιατρικοποίηση της Παιδικής Ηλικίας» την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014, ώρες 18:00-21:00, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αμφιθέατρο «Κορδάτος»

Προεδρεύων: Μιχάλης Δικαιάκος, Ψυχίατρος, Δ/ντής του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Βόλου

Εισηγητές: 1.Φρόσω Μουρελή, Ψυχίατρος, Ψυχοθεραπεύτρια
2.Λίνα Ζαχαρού, Νοσηλεύτρια, Μέλος Παιδοψυχιατρικής Ομάδας Κέντρου Ψυχικής Υγείας Βόλου, Eκπαιδευόμενη στην Οικογενειακή Θεραπεία
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το συμμετέχοντες στην ημερίδα.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου