Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

«Εργαστήρι γνήσιας ιταλικής μάσκας» και «Πειραματικό Εργαστήρι Γραφής»



Στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

Ιδιαίτερη βαρύτητα και στον τομέα του Πολιτισμού δίνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 21ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, με μια σειρά δράσεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν ή πρόκειται να πραγματοποιηθούν, με την εθελοντική βοήθεια συμπολιτών που διαθέτουν ειδικές γνώσεις.
Με αφορμή την αποκριάτικη ατμόσφαιρα των ημερών, ελήφθη η πρωτοβουλία κατασκευής χειροποίητης αυθεντικής ιταλικής μάσκας, σε ένα εργαστήρι που στήθηκε στο σχολείο την περασμένη Τετάρτη. 

Η ιδέα προτάθηκε, απ΄την Πρόεδρο και τον Γραμματέα του Συλλόγου Ιταλών Amici D' Italia, κα Φράνκα Ντι Φούλβιο και Τζιοβάνι Αλμπίνο αντίστοιχα, που στάθηκαν απόλυτοι συμπαραστάτες στην προσπάθεια, όπως και η κα Λίντα Καραμπάση, γι΄αυτό και οι διοργανωτές τους ευχαριστούν.
Αφού προηγήθηκε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής με τη συμμετοχή κυρίως γονέων, η προεργασία για την κατασκευή των καλουπιών σε ένα πρώτο εργαστήριο, την Τετάρτη, τα ίδια τα παιδιά, με τη βοήθεια των γονέων και την καθοδήγηση των μελών του Amici D' Italia, κατάφεραν και έφτιαξαν… αριστουργήματα! 

Με τα υλικά που χρησιμοποίησαν, έμαθαν παράλληλα, την έννοια της ανακύκλωσης, ενώ γονείς και παιδιά, έζησαν μαζί όμορφες στιγμές, με την κοινή κατασκευή της μάσκας.
Σημειώνεται επίσης, ότι μια… διαφορετική Αποκριά, με αρκετές εκπλήξεις, έζησαν μαθητές, γονείς και δάσκαλοι, το πρωί της Κυριακής 23 Φεβρουαρίου που κατέκλυσαν το χώρο, όπου ταχυδακτυλουργός, ανιματέρ, μουσικός παραγωγός και πολλές εκπλήξεις, χάρισαν όμορφες στιγμές σε μικρούς και μεγάλους.

Εργαστήρι Γραφής

Στον τομέα του πολιτισμού παράλληλα, από τον Μάρτιο, θα ξεκινήσει επίσης δωρεάν, στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, «Πειραματικό Εργαστήρι Γραφής» με τον συγγραφέα- φιλόλογο κ. Διονύση Λεϊμονή. Θα λειτουργήσει για ένα μήνα, όπου τα παιδιά θα μάθουν να γράφουν σαν… «συγγραφείς», ενώ το βιβλίο που θα δημιουργήσουν, θα εκδοθεί.
Τέλος, ο Σύλλογος έχει στόχο να υλοποιήσει το επόμενο χρονικό διάστημα, διάφορες ακόμη δράσεις για παιδιά και γονείς, στηριζόμενος στον εθελοντισμό, δημιουργώντας τμήματα δημιουργικής απασχόλησης και γνώσης.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου