Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Ξεκινά η 16η Γιορτή Λουλουδιών στην Τοπική Κοινότητα Άλλης Μεριάς





Πραγματοποιείται φέτος για 16η συνεχή χρονιά η Γιορτή Λουλουδιών στην Άλλη Μεριά, με έκθεση λουλουδιών και παράλληλες εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής, την αυθεντικότητα της ελληνικής φύσης και το καλό γούστο των δημιουργών. Η Γιορτή, ο οποία θα διαρκέσει από σήμερα Παρασκευή 25 Απριλίου έως 4 Μαΐου, διοργανώνεται από το Δήμο Βόλου - Δημοτική Ενότητα Πορταριάς σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς της Άλλης Μεριάς και συγκεκριμένα το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας, τον Εξωραϊστικό-Πολιτιστικό Σύλλογο, που είναι η «ψυχή» της εκδήλωσης, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου, τον Αθλητικό Σύλλογο «ΙΑΣΩΝ», το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου και τον Ανθοκομικό Συνεταιρισμό «Ηλιοτρόπια».
                                              
Το Πολιτιστικό Παζάρι (1/5/ έως 4/5/2014) περιλαμβάνει περίπτερα με χειροποίητες και άλλες δημιουργίες, διαγωνισμό ανθοσύνθεσης, πρωτάθλημα τάβλι, διάφορες προβολές, διαλέξεις & παρουσιάσεις καθώς και δραστηριότητες για παιδιά. Στη δημιουργία ανθοσυνθέσεων συμμετέχουν με έργα τους φορείς της περιοχής Άλλης Μεριάς, Πορταριάς, Ιωλκού και Μακρινίτσας.

Κέντρο των εκδηλώσεων είναι ο κεντρικός χώρος στάθμευσης (parking) όπου οι ντόπιοι παραγωγοί θα εκθέσουν τα πολύχρωμα λουλούδια, αλλά και το παλιό Δημοτικό Σχολείο στο οποίο θα πραγματοποιηθούν οι υπόλοιπες κατά το πρόγραμμα εκδηλώσεις:

  • Παρασκευή 25.4.2014: Υποδοχή της εικόνας της Θεοτόκου συνοδεία πλήθους πιστών και καβαλάρηδων στο χώρο των εκδηλώσεων και τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου προς Άνω Βόλο, ώρα 19:30
  • Πέμπτη 1.5.2014: Επίσημη έναρξη της κεντρικής εκδήλωσης «Γιορτή λουλουδιών 2014», με τον πανηγυρικό εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγ. Αθανασίου Άλλης Μεριάς, ώρα 19:30.
  • Κυριακή 4.5.2014: Βράβευση της καλύτερης ανθοσύνθεσης από κριτική επιτροπή και περιήγηση στο Πολιτιστικό Παζάρι, στο προαύλιο του παλαιού  Δημοτικού Σχολείου, παρουσία των δημοτικών και τοπικών αρχών. Η εκδήλωση θα κλείσει με τραγούδια από τη Χορωδία των Κοινωνικών Κέντρων της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου.
 Πέμπτη 1.5.2014 έως Κυριακή 4.5.2014 Πολιτιστικό Παζάρι, ώρες λειτουργίας: 10.00 -24.00. Περιλαμβάνει περίπτερα με χειροποίητες και άλλες δημιουργίες, πρωτάθλημα τάβλι, διάφορες προβολές, διαλέξεις και παρουσιάσεις καθώς και δραστηριότητες για παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου