Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Το 21ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου στηρίζει την πρωτοβουλία Let's do it...




Δήμος Βόλου: “Let’s do it Volos! Ελάτε να προσπαθήσουμε
μαζί για μια πιο καθαρή και ανθρώπινη πόλη”

Ο Δήμος Βόλου, συμμετέχοντας ενεργά, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στην εθελοντική καμπάνια «Let's do it Greece», καλεί όλους τους δημότες να συμμετέχουν εθελοντικά στις δράσεις καθαρισμού που θα πραγματοποιηθούν, την Κυριακή 6 Απριλίου, δίνοντας το μήνυμα «Lets do it Volos! Ελάτε να  προσπαθήσουμε μαζί για μια πιο καθαρή και ανθρώπινη πόλη».

Το ''Let's do it World'' αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα, με συμμετοχή 108 χωρών και 8.000.000 εθελοντών. Κάθε χρόνο, μία συγκεκριμένη ημέρα, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, στέλνοντας ένα μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.
Στο Δήμο Βόλου, η περσινή εθελοντική συμμετοχή, με πάνω από 150 συμμετέχοντες, όπως και η απομάκρυνση πάνω από 120 σάκων απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, σε μία μόλις μέρα, ξεπέρασε τις προσδοκίες, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερη επιτυχία τη φετινή χρονιά. Τις δράσεις στηρίζουν οι Αντιδημαρχίες Καθαριότητας & Ανακύκλωσης και Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού.
Σε δήλωσή της η Αντιδήμαρχος Ν.Οικονόμου τόνισε: «Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας που έχουν αγκαλιάσει τη συγκεκριμένη εθελοντική δράση, στέλνοντας ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα σεβασμού και αγάπης προς το περιβάλλον, που είναι το σπίτι όλων μας. Η φετινή συμμετοχή προβλέπεται να είναι μεγαλύτερη από πέρυσι, καθώς πολλοί φορείς και δημότες επικοινωνούσαν, όλη τη βδομάδα, με την Υπηρεσία, για να ενημερωθούν και να δηλώσουν συμμετοχή».
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, πάνω από 15 φορείς, εθελοντικές ομάδες, σύλλογοι και σχολεία έχουν δηλώσει συμμετοχή στις δράσεις καθαρισμού, οι οποίες θα διαρκέσουν ένα δίωρο. Η Υπηρεσία Καθαριότητας υποστηρίζει όλες τις ομάδες με μέσα καθαρισμού, και συγκεκριμένα, περίπου 300 σακούλες, μαύρες, αλλά και πράσινες για τις ομάδες που θα πραγματοποιήσουν διαχωρισμό απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, 12 κουτιά γάντια και τσουγκράνες. Τα περισσότερα έχουν διανεμηθεί ήδη στις ομάδες, ενώ κάποια θα δοθούν, την Κυριακή το πρωί. Επίσης, προσωπικό της Υπηρεσίας θα διανέμει στους εθελοντές, κατά τη διάρκεια υλοποίησης των δράσεων, μπουκαλάκια με νερό. Η Υπηρεσία Καθαριότητας ευχαριστεί τον αντιπρόσωπο Βόλου, κ. Ν. Μήτσικα, για την ευγενική χορηγία των 360 μπουκαλιών νερού «ΣΑΜΑΡΙΝΑ». Η αποκομιδή των απορριμμάτων που θα συγκεντρωθούν, θα γίνει με προσωπικό και μηχανικά μέσα (απορριμματοφόρο, φορτηγό, jcb) από τη Διεύθυνση Καθαριότητας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα:
§         Στα Πευκάκια θα βρίσκονται, από 9:00 έως 12:00, οι εθελοντικές ομάδες Άμεση Επέμβαση Πολιτικής Προστασίας, Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Βόλου, η Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας, το γυμναστήριο FLIER SPORTS CLUB, ο σύλλογος «Στρογγυλή Θεά», ο Σύλλογος «Αργοναύτες», το 27ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου και ο Πολιτιστικός – Φιλοσοφικός Σύλλογος «Νέα Ακρόπολη».
§         Στις Αλυκές, στο πρώτο πάρκινγκ μετά το τουριστικό περίπτερο, θα σας περιμένει το 11ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου και Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, από 11:00 έως 13:00, που θα προβούν στον καθαρισμό της παραλίας.
§         Στο χώρο του 21ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, που βρίσκεται Ορμηνίου με Θερμοπυλών, θα σας περιμένουν εθελοντές του σχολείου, από 10:30 έως 12:30, για να καθαριστεί ο χώρος περιμετρικά του σχολείου και το πάρκο της Ν. Δημητριάδας.
§         Στο άγαλμα, στην παραλία, απέναντι από το κτίριο «Παπαστράτος», θα σας περιμένουν οι εθελοντές της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού του Δήμου, από 10:30 έως 12:30, που θα πραγματοποιήσουν καθαρισμό στο πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου.
§         Στο πάρκο του Αγίου Νεκταρίου, θα σας περιμένει το 6ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας, από 11:00 έως 12:30, όπου θα προχωρήσουν σε επιτόπιο καθαρισμό.
§         Στο πάρκο της Ν. Ιωνίας (Ελικοδρόμιο), θα σας περιμένει το τοπικό τμήμα της Ν. Ιωνίας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, από 11:00 έως 13:00, όπου θα προχωρήσουν σε επιτόπιο καθαρισμό.
Οι συμμετέχοντες είναι καλό να έχουν μαζί τους καπέλο, να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια και να έχουν αντηλιακή προστασία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου